Isolatie Easterein

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Easterein? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een isolatiemaatregel zoals isolatie van de garage en isolatie van verwarmingsbuizen heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Hieronder lees je waardevolle informatie over isolatie Easterein. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de bodem en PIR isolatie. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-easterein-8734

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Groene investering
 • Buitengeluid absorberen
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8734
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina tref je de meest rendabele toepassingen om jullie woning in Easterein te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte en het biedt een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Easterein is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 810 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €240 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten liggen rond €1650 en het bespaart circa €190 p/jaar. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn icynene, glaswol, dekens, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Easterein kost +/- €5550. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1240. Het voordeel loopt al gauw op tot €880, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €12400. Het voordeel is grofweg €990, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zien we allerlei vaak toegepaste uitvoeringen. In het volgende overzicht behandelen we de meest interessante vormen.

 • Isoleren garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Easterein (juni 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota of wellicht een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Easterein isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2725 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1350 p/jaar. Op deze website bekijk je de verwachte kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Easterein. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3150)
€625
(€4750)
€1050
(€9300)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€270
(€1800)
€330
(€3350)
Spouwmuur€395
(€800)
€570
(€1900)
€905
(€3500)
HR++ glas€200
(€1950)
€275
(€3700)
€420
(€4575)
isolatie easterein 8734

Populaire Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Easterein?

Waarom mijn woning in Easterein isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Delta en Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3100 en dat levert gemiddeld op €295 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige activiteiten zoals vloer-, gevel of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je meer info over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Multimate, Praxis, Hornbach, Gamma, Hubo, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Met behulp van subsidies worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg 20% van de onkosten kan je terugvragen.
 • De conditie is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Easterein een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar let op, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Easterein. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door middel van ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Easterein wat conformeert aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, oude muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Easterein voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Easterein. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen bieden jou een aangenaam warm huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een optimale leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen