Isolatie Hichtum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Hichtum? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een investering zoals bijvoorbeeld muren isoleren en isolerende raambekleding heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze website ontdek je handige informatie over isolatie Hichtum. We staan stil bij items als plat dak isoleren en schijntocht. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-hichtum-8743

 • Lagere energienota
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Een duurzame oplossing
 • Ook geluidsdicht
 • Erkende uitvoerders

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8743
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn meestal prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl achterhaal je de meest interessante toepassingen om een woning in Hichtum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Hichtum is aantrekkelijk (plusminus € 740 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €235 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en je verbruikt minder energie. De prijzen zijn ongeveer €1725 en je bespaart al snel €190 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Hollandse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Hichtum kost doorgaans €4500. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1070. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €840 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €11900. Het rendement is om en nabij €880 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zien we allerlei vaak toegepaste werkzaamheden. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Hichtum (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een energiezuinige gemeenschap? Woning Hichtum isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2500 m3. Dat is dus al gauw €800 op jaarbasis. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de uiteindelijke kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Hichtum. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3850)
€575
(€5000)
€1090
(€9400)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€230
(€2600)
€395
(€2800)
Spouwmuur€270
(€1400)
€520
(€2550)
€910
(€3550)
HR++ glas€205
(€2825)
€315
(€3325)
€435
(€5050)
isolatie hichtum 8743

Gangbare Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Vragen voor een isolatiespecialist in Hichtum?

Waarom mijn woning in Hichtum isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Engie en Qurrent, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een comfortabel binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Mede merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3850 en dat levert gemiddeld op €340 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Hierdoor kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige maatregelen zoals gevel-, vloer of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Op deze pagina check je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Multimate, Karwei, Gamma, Formido, Hornbach. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Mede door subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Grofweg 15% van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Bovendien rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Misschien is er in Hichtum een groene lening of extra potje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is onderhand wel helder: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Echter, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening met een gunstige rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Hichtum. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Hichtum wat schikt naar jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Middels een warmtescan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Hichtum voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Hichtum. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een gezond wooncomfort en veel minder stookkosten. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettige leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen