Isolatie It Heidenskip

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in It Heidenskip? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Met een investering als bijv. isolatie van de gevel en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal vind je uiteenlopende informatie over isolatie It Heidenskip. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals je spouwmuur isoleren en purschuim. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-it-heidenskip-8724

 • Supersnel terugverdient
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Kies voor duurzame warmte
 • Je kunt veel zelf doen
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8724
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje ontdek je de aantrekkelijkste toepassingen om jullie woning in It Heidenskip te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in It Heidenskip is voordeling (al vanaf € 990 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €190 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een significant lagere energierekening. De onkosten liggen rond €1975 en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als icynene, dekens, folie, glaswol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in It Heidenskip kost je zo’n €4950. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1240. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13400. Het rendement is ongeveer €920 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast zijn er verschillende populaire opties. In de volgende paragraaf bespreken we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in It Heidenskip (juni 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en natuurlijk een milieuvriendelijke samenleving? Woning It Heidenskip isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2825 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1050 per 12 maanden. Op deze pagina kijken we naar de verwachte kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in It Heidenskip. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per actie zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3750)
€765
(€7350)
€1190
(€9100)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€190
(€2550)
€350
(€3050)
Spouwmuur€255
(€1725)
€640
(€2350)
€930
(€3400)
HR++ glas€195
(€1925)
€295
(€3475)
€410
(€4650)
isolatie it-heidenskip 8724

Populaire Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in It Heidenskip?

Waarom mijn woning in It Heidenskip isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Eneco of Powerpeers, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een gezond leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3150 en geeft een besparing van €230 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige projecten als isoleren van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. In de box hieronder ontdek je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Gamma, Formido, Karwei, Praxis, Hornbach, Multimate. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Door de ondersteuning van een subsidie wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Om en nabij 20% van de onkosten kan je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in It Heidenskip een subsidie of duurzaamheidslening. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, dak of gevel. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in It Heidenskip. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Met het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan It Heidenskip wat strookt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in It Heidenskip voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in It Heidenskip. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen leiden tot een comfortabel binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een optimaal klimaat in huis. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen