Isolatie Sandfirden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Sandfirden? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de kruipruimte isoleren en naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Hieronder ontdek je nuttige informatie over isolatie Sandfirden. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de vloer en K-waarde. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-sandfirden-8613

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Minder last van trek en tocht
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8613
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand achterhaal je de aantrekkelijkste onderdelen om jouw woning in Sandfirden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Sandfirden is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 740 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €185 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en flink lagere energiekosten. De kosten bedragen zo’n €1975 en je bespaart al snel €265 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Sandfirden kost doorgaans €5400. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1030. Het voordeel loopt al gauw op tot €790 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11800. Het rendement is zo’n €920, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook kennen we nog meer mogelijke mogelijkheden. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest populaire alternatieven.

 • Garage isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Sandfirden (mei 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een duurzame toekomst? Woning Sandfirden isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2350 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €950 per jaar. Op deze website kijken we naar de kosten (bij benadering) zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Sandfirden. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3850)
€705
(€6450)
€950
(€8700)
Vloerisolatie€155
(€1350)
€200
(€2250)
€370
(€2750)
Spouwmuur€230
(€1725)
€710
(€2150)
€840
(€3125)
HR++ glas€230
(€2650)
€275
(€3925)
€375
(€4900)
isolatie sandfirden 8613

Erkende Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Sandfirden?

Waarom mijn woning in Sandfirden isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Eneco en Qurrent, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een optimale leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3825, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €320 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Dan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse klussen als isolatie van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op deze pagina bekijk je een samenvatting van veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Formido, Gamma, Karwei, Multimate, Hubo, Praxis. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Door te profiteren van subsidies wordt het investeren in je huis nog lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Om en nabij 20% van de kosten krijg je weer terug.
 • Het is een must dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Sandfirden een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor opties in mei 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Sandfirden. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Sandfirden wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om geen HR++ glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Sandfirden voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Sandfirden. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen bieden jou een fijn en comfortabel binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een gezonde leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen