Isolatie Smallebrugge

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Smallebrugge? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van enkele acties zoals vloerisolatie en tochtwering heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Hierna bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Smallebrugge. Dit kan gaan om vraagstukken over isolatie buitenkant gevel en warmtelekken. Direct aan de slag? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-smallebrugge-8552

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Een optimale leefomgeving
 • Minder impact op het milieu
 • Minder storende geluiden
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8552
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn meestal solide geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl zie je de meest populaire acties om jullie woning in Smallebrugge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Smallebrugge is voordeling (ongeveer € 790 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer geeft de kou geen kans en een fors lagere energierekening. De kosten bedragen zo’n €1675 en de besparing op de energienota loopt op tot €240 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Smallebrugge kost je zo’n €4500. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1160. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €840 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €13100. De winst is ongeveer €880, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zijn er nog enkele populaire vormen. Hieronder benoemen we de populairste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Smallebrugge (juni 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een bewuste maatschappij? Woning Smallebrugge isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2625 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1375 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal check je de gemiddelde kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Smallebrugge. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3950)
€705
(€4700)
€1150
(€8650)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€190
(€2550)
€350
(€2850)
Spouwmuur€260
(€850)
€600
(€2125)
€810
(€3000)
HR++ glas€205
(€2525)
€270
(€3650)
€385
(€4750)
isolatie smallebrugge 8552

Actuele Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Smallebrugge?

Waarom mijn woning in Smallebrugge isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een maatschappij als Essent of Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3250, waarbij u een besparing realiseert van €320 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse werkzaamheden zoals isolatie van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op deze pagina ontdek je nuttige informatie over veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Gamma, Hubo, Karwei, Praxis. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: een gesloten celstructuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Door de ondersteuning van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pakweg 20 procent van de kosten krijg je weer terug.
 • Een voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Daarnaast is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Smallebrugge een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met een lage rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Smallebrugge. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Via het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Smallebrugge wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, verouderde muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Smallebrugge voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Smallebrugge. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties hebben als resultaat een lekker warm huis en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor de gezondheid van de bewoners. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen