Isolatie Regio Friesland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Friesland? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals de zolder isoleren en tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl lees je nuttige informatie over isolatie Friesland. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als radiatorisolatie en energiebespaarlening. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-friesland-friesland

  • Maandelijkse lagere energiekosten
  • Een comfortabel leefklimaat
  • Milieubewuste keuze
  • Voor iedere portemonnee
  • Veel keuze in leveranciers

Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand bekijk je de meest interessante onderdelen om je woning in Friesland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Friesland is interessant (ongeveer € 750 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €290 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten variëren rond €1900 en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 per jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Friesland kost je zo’n €5050. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1160. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €680, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €11100. Dit levert op ongeveer €790 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

noemen we diverse rendabele uitvoeringen. In het gedeelte hierna behandelen we de meest aantrekkelijke opties.

  • Isolatie van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
  • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
  • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
  • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
  • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!

Bekijk direct de opties in Achtkarspelen, Ameland, Dantumadiel, De Fryske Marren, Dongeradeel, Ferwerderadiel, Harlingen, Heerenveen, Kollumerland en Nieuwkruisland, Leeuwarden, Opsterland, Schiermonnikoog, Smallingerland, Súdwest-Fryslân, Terschelling, Tytsjerksteradiel, Vlieland, Waadhoeke, Weststellingwerf.