Isolatie Breezanddijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Breezanddijk? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van schuine dak en isolerende kozijnen en deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna lees je uitgebreide informatie over isolatie Breezanddijk. We bespreken thema’s als isolatie van de gevel en de groene lening. Direct aan de slag? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-breezanddijk-8766

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een optimaal leefklimaat
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Interessante energiebespaarlening
 • Erkende uitvoerders

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8766
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf achterhaal jij de meest toegepaste manieren om jouw woning in Breezanddijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Breezanddijk is goedkoop (rond de € 760 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €275 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De prijzen zijn ongeveer €1700 en het rendement ligt op zo’n €220 per jaar. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als icynene, glaswol, steenwol, dekens. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Breezanddijk kost zo’n €4850. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1240. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12100. Het voordeel is grofweg €890 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zijn er nog enkele aantrekkelijke mogelijkheden. In het gedeelte hierna bespreken we de interessantste oplossingen.

 • Garage isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Breezanddijk (juni 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of wellicht een groenere samenleving? Woning Breezanddijk isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2100 m3. Dat is dus al gauw €900 op jaarbasis. Op deze pagina kijken we naar de totale kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Breezanddijk. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3250)
€865
(€5300)
€1200
(€8900)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€215
(€1550)
€335
(€3250)
Spouwmuur€245
(€1275)
€540
(€2700)
€920
(€3425)
HR++ glas€205
(€2600)
€280
(€3550)
€380
(€4875)
isolatie breezanddijk 8766

Interessante Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Breezanddijk?

Waarom mijn woning in Breezanddijk isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een comfortabel wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Tevens is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3975, dat betekent een winst van 310 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige klussen als gevel-, vloer of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op deze pagina vind je praktische info over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Formido, Hornbach, Hubo, Gamma, Praxis, Multimate. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Dankzij een subsidie wordt het investeren in je huis nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie is niet meer van kracht. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Plusminus 25% van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Bovendien valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Breezanddijk een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de status in juni 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Echter, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Breezanddijk. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Via het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Breezanddijk wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. D.m.v. een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld dubbel glas, oude muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Breezanddijk voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Breezanddijk. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen leiden tot een gezonde leefomgeving en bespaart veel energie. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezond leefklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen