Isolatie Folsgare

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Folsgare? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van haalbare maatregelen als isolatie van binnenmuren of warmtereflecterende folie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina check je belangrijke informatie over isolatie Folsgare. Je komt meer te weten over items als isolerende raambekleding en R-waarde. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-folsgare-8773

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een prettig leefklimaat
 • Kies voor duurzame warmte
 • Beschermt ook tegen brand
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8773
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina vind jij de interessantste methodes om een woning in Folsgare te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte met als effect een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Folsgare is goed te betalen (plusminus € 910 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €230 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten zijn ongeveer €1675 en de besparing loopt op tot €270 per jaar. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals folie, dekens, icynene, glaswol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Folsgare kost om en nabij de €5500. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1210. De potentiële besparing ligt op €700, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €11900. Hiermee bespaar je om en nabij €930 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

0onderscheiden we verscheidene aantrekkelijke opties. Hieronder beschrijven we de interessantste vormen.

 • Isolatie van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Folsgare (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en een energiezuinige toekomst? Woning Folsgare isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2850 m3. Dat komt neer op €1350 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl tref je de uiteindelijke kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Folsgare. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3750)
€845
(€5050)
€950
(€8600)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€215
(€1900)
€375
(€3600)
Spouwmuur€370
(€1450)
€520
(€2700)
€835
(€3000)
HR++ glas€240
(€2125)
€305
(€3800)
€450
(€4675)
isolatie folsgare 8773

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Folsgare?

Waarom mijn woning in Folsgare isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Eneco en Qurrent, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een aangenaam leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3925, waarbij u een besparing realiseert van €295 per jaar. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Zo wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige maatregelen als isolatie van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. In de box hieronder komen we met kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Praxis, Hornbach, Multimate, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Via (regionale) subsidies wordt een huis isoleren interessanter. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Zo’n 20 procent van de tarieven zijn terug te vragen.
 • De richtlijn is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evenzeer rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Folsgare een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de status in mei 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met dak-, vloer of gevelisolatie. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Folsgare. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Gebruikmakend van het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Folsgare wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere enkel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Folsgare voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Folsgare. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen bieden jou een comfortabel wooncomfort en flink lagere energiekosten. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een optimale leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen