Isolatie Goënga

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Goënga? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie binnenkant gevel en deuren isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand check je uiteenlopende informatie over isolatie Goënga. Je komt meer te weten over zaken als binnenmuren isoleren en stappenplan woningisolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-goenga-8628

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Duurzame investering
 • Reductie geluid
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8628
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje bekijk jij de meest toegepaste acties om jouw woning in Goënga te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Goënga is goed te betalen (vanaf zo’n € 790 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven bedragen zo’n €1925 en het resultaat is zo’n €275 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, EPS parels, chips, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Goënga kost om en nabij de €5050. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1160. De besparing loopt op tot €730 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11100. De winst is plusminus €830 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast kennen we verschillende populaire mogelijkheden. In het gedeelte hieronder praten we over de meest toegepaste opties.

 • Isolatie van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Goënga (februari 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en natuurlijk een duurzame samenleving? Woning Goënga isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2975 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €875 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal ontdek je de kosten (bij benadering) wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Goënga. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3900)
€595
(€7350)
€1220
(€9300)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€185
(€1600)
€340
(€3050)
Spouwmuur€370
(€875)
€580
(€2275)
€795
(€3125)
HR++ glas€235
(€2000)
€300
(€3675)
€405
(€4575)
isolatie goenga 8628

Interessante Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Goënga?

Waarom mijn woning in Goënga isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een maatschappij als Energiedirect of Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een gezonde leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3350 en geeft een besparing van €220 p/jaar. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Vandaar zie je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande werkzaamheden zoals isolatie van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Hieronder lees je een samenvatting van het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Formido, Gamma, Praxis, Karwei, Multimate, Hornbach. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Met behulp van opties voor subsidie worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Grofweg een kwart van de kosten mag je terugvorderen.
 • De regel is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evenzeer vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Goënga een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag door je huis te isoleren. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Goënga. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Via tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Goënga wat overeenstemt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. D.m.v. een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, oude muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Goënga voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Goënga. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een aangenaam warm huis en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een gezond klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen