Isolatie Isolatieglas

ISOLATIE VERGELIJKEN

Met isolatieglas zorgt u ervoor dat warmteverlies in uw woning wordt beperkt tot het minimale. Er gaat namelijk veel warmte verloren door niet geïsoleerde ramen. Welke soorten isolatieglas er zijn en wat het kost leest u hier.

Wat kost isolatieglas?

De kosten van isolatieglas zijn afhankelijk van enkele factoren, zoals de isolatiewaarde (RC of U waarde) van glas en het type glas dat wordt gebruikt om te isoleren. Daarnaast is het wellicht verstandig in de gaten te houden of isolatieglas wel in uw woning kan worden geplaatst, of dat bijvoorbeeld de kozijnen dienen te worden vernieuwd. Bij oudere kozijnen (vaak van hout) zijn er vaak problemen omdat geïsoleerd glas vaak zwaarder is. Vaak kunnen de kozijnen worden aangepast maar over het algemeen is het voordeliger om zowel het glas als de nieuwe kozijnen in 1 keer te laten plaatsen. Een professioneel isolatiebedrijf kan u daar meer over vertellen.

Hieronder de geschatte tarieven van isolatieglas:

  • Voor gewoon dubbel glas bent u ongeveer euro 65 per m2 kwijt
  • Voor HR glas bent u ongeveer euro 70 per m2 kwijt
  • Voor HR+ glas bent u ongeveer euro 75 per m2 kwijt
  • HR++ glas kost u om en nabij euro 80 per m2
  • HR+++ glas kost u om en nabij euro 120 per m2
  • Voorzetramen kosten u ongeveer euro 120 per m2

Vergelijk prijzen van isolatieglas
Bovenstaande overzicht geeft u al een indruk hoe het met de gemiddelde prijzen van isolerend glas is gesteld. Wilt u exact weten wat het u kost, vraag dan gratis en vrijblijvend via deze site 6 offertes aan bij isolatiebedrijven in uw regio. U ontvangt binnen 2 werkdagen de offertes in uw mailbox. Dit geeft u de kans om marktconforme prijzen te vergelijken en om te kijken wat u zoal kunt besparen. De besparing kan oplopen tot wel 40% op isolatieglas. Het mooie is dat deze service gratis en geheel vrijblijvend is, u zit dus nergens aan vast.

Isolatieglas
In principe vallen alle soorten glas in #city:t# die beter presteren en isoleren dan enkel glas onder de noemer isolatieglas. Isolatieglas bestaat uit 2 of 3 glasplaten met daartussen een spouw (open ruimte). Deze spouw is, afhankelijk van de kwaliteit van het glas, gevuld met lucht of gas. Er zijn veel soorten isolatieglas verkrijgbaar, denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, HR glas of HR+++ glas. Belangrijk bij het kiezen van het juiste isolerende glas is de isolatiewaarde. Bij glas wordt de isolatiewaarde uitgedrukt in een U-waarde. In tegenstelling tot de RC-waarde is het zo dat bij de U-waarde het glas beter is wanneer de U-waarde lager is. HR+++ glas heeft een U-waarde van 0,7 waar gewoon dubbel glas blijft steken op 2,7. Door uw woning te voorzien van isolatieglas bespaart u veel geld op uw stookkosten, u zult minder last hebben van geluid buiten uw woning en tocht in uw woning wordt beperkt.

Isolerende voorzetramen
Stel dat het plaatsen van isolatieglas niet mogelijk is, dan heeft u alsnog de mogelijkheid om te kiezen voor voorzetramen. Voorzetramen isoleren weliswaar minder goed dan isolatieglas maar de voordelen zijn bij een gemiddeld rijtjeshuis al euro 140 per jaar (minder stookkosten). De werking van voorzetramen is anders dan isolatieglas, in plaats van het glaswerk te vervangen wordt er een glasplaat in een frame voor het raam of kozijn geplaatst. Op deze manier hoeft u verder aan uw kozijnen niets te doen.

Isolatieglas spouw met gas
De HR++ en HR+++ ramen zijn duurder dan standaard isolatieglas maar bieden ook een hogere u-waarde. Dat komt doordat de spouw bij gewoon isolatieglas wordt gevuld met lucht terwijl bij HR++ en HR+++ ramen de spouw wordt gevuld met edelgas. Edelgas isoleert per definitie beter dan gewoon lucht. HR-isolatieglas is bovendien voorzien van een speciale laag met onzichtbaar reflecterend materiaal, wat de warmte in uw huis terugkaatst. Zo blijft in de winter de warmte langer binnen en in de zomer blijft uw woning koeler. Dankzij deze eigenschappen kiezen steeds meer huiseigenaren voor het laten plaatsen van HR++ of HR+++ glas.

Kozijnen en isolatieglas
Isolatieglas kunt u niet zomaar in elk kozijn laten plaatsen. De ramen dienen in een stevig kozijn te worden geplaatst wat het gewicht kan dragen van het isolatieglas maar waar ook geen kieren of scheuren in ontstaan door het gewicht. Bij goed onderhouden kozijnen is het vaak geen probleem, blijkt het wel problematisch dan is het verstandig de kozijnen ook direct te laten vervangen door kunststof kozijnen.

Subsidie op isolatieglas
De terugverdientijd op isolatieglas is kort en dat kan nog korter. Veel gemeenten in Nederland bieden u de mogelijkheid om gebruik te maken van een duurzaamheidssubsidie. De gemeente betaalt dan mee aan uw isolerende maatregelen of bieden u een lening tegen gunstige rentetarieven. Het is daarom aan te bevelen eerst te informeren bij uw gemeente dan wel bij een isolatiebedrijf.

Vind de beste isolatiespecialist
De prijzen voor isolatieglas verschillen nogal. Het type glas, het materiaal en de kosten van de glaszetter zijn allemaal van invloed op de uiteindelijke kosten van isolatieglas. Vergelijk daarom voordat u overgaat tot het aanschaffen van glas de prijzen van isolatiebedrijven bij u in de buurt. Binnen twee minuten heeft u de offertes opgevraagd en u ontvangt binnen 2 werkdagen offertes binnen van isolatiebedrijven. Door deze prijzen te vergelijken kunt u tot 40% besparen. De door ons geboden dienst is gratis en geheel vrijblijvend. Bekijk ook de opties voor spouwmuurisolatie en vloerisolatie.