Isolatie Boazum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Boazum? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de gevel en isolerende raamfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand vind je belangrijke informatie over isolatie Boazum. Denk aan zaken als isolatie van platte dak en steenwol. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-boazum-8635

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Tevens geluidsisolatie
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8635
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna bekijk je de populairste acties om jullie woning in Boazum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Boazum is betaalbaar (om en nabij de € 950 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €290 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven variëren rond €1725 en het bespaart circa €205 p/jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals dekens, folie, icynene, steenwol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Boazum kost ongeveer €5800. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1160. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13200. De winst is ong. €940 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Ook noemen we diverse populaire mogelijkheden. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Boazum (juni 2024)?

Wil jij lagere energielasten of een energiezuinige toekomst? Woning Boazum isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2325 m3. Dat komt neer op €1275 p/jaar. Hieronder tref je de kosten (bij benadering) als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Boazum. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4350)
€645
(€4600)
€960
(€8750)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€200
(€1700)
€340
(€3000)
Spouwmuur€245
(€1650)
€490
(€1975)
€945
(€3600)
HR++ glas€245
(€2625)
€300
(€3475)
€430
(€5375)
isolatie boazum 8635

Gangbare Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Vragen voor een isolatiespecialist in Boazum?

Waarom mijn woning in Boazum isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Essent of Vandebron, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een gezond wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3300 en dat bespaart tot €285, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Vandaar analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden als isolatie van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Onderstaand tref je een samenvatting van het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Praxis, Multimate, Formido, Hubo, Hornbach, Karwei. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Met hulp van subsidies wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is er niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Ongeveer 25% van de factuur kan je terugvragen.
 • De eis is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evengoed rekenen ze voor arbeidsloon een verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Boazum extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Boazum. Andere opties zijn Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Middels het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Boazum wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Met een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, traditionele muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Boazum voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Boazum. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties dragen bij aan een fijn en comfortabel binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een prettig leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen