Isolatie Dedgum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Dedgum? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Middels een isolatiemaatregel zoals de gevel isoleren of isolatie van verwarmingsbuizen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Dedgum. Je kunt denken aan topics als de binnengevel isoleren en houten vloer isoleren. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-dedgum-8764

 • Een flink lagere energierekening
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Stiller in de woning
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8764
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand bekijk je de interessantste stappen om je woning in Dedgum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte met als effect een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Dedgum is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 880 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €240 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De kosten zijn gemiddeld €2000 en de winst ligt rond de €225 op jaarbasis. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als icynene, steenwol, folie, glaswol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Dedgum kost ongeveer €4900. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1130. De potentiële besparing ligt op €790, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €11500. De winst is pakweg €800 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0bestaan er meerdere mogelijke vormen. In het volgende overzicht praten we over de meest toegepaste vormen.

 • Garage-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Dedgum (mei 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en tegelijk een bewuste samenleving? Woning Dedgum isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2375 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1225 per jaar. Hierna vind je de uiteindelijke kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Dedgum. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met 4 procent rente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per optie zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3850)
€785
(€7500)
€1160
(€8850)
Vloerisolatie€130
(€1450)
€265
(€2500)
€385
(€3500)
Spouwmuur€190
(€925)
€750
(€2650)
€780
(€3350)
HR++ glas€190
(€2425)
€325
(€3150)
€440
(€5100)
isolatie dedgum 8764

Erkende Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Dedgum?

Waarom mijn woning in Dedgum isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een maatschappij zoals Delta en Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een comfortabel klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3525, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €235 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Vandaar analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige investeringen zoals dak-, gevel of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Op deze website ontdek je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Praxis, Karwei, Hubo, Multimate, Gamma, Formido. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Met hulp van een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 15% van de kosten mag je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evengoed vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Dedgum een subsidie of duurzaamheidslening. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag door het isoleren van je woning. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Dedgum. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Geholpen door ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Dedgum wat aansluit op jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om dubbel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Dedgum voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Dedgum. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen dragen bij aan een optimale leefomgeving en een veel lagere energierekening. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een aangenaam wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen