Isolatie Indijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Indijk? Goede isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van enkele acties als dakisolatie of isolatie van deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op deze pagina lees je belangrijke informatie over isolatie Indijk. We gaan aan de slag met onderwerpen als isolatie buitenkant gevel en U-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-indijk-8553

 • Investering snel terugverdiend
 • Meer controle in de woning
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Rust en comfort in huis
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8553
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak goed geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de aantrekkelijkste methodes om jullie woning in Indijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Indijk is interessant (rond de € 710 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €265 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren geeft de kou geen kans en een significant lagere energierekening. De tarieven bedragen zo’n €1650 en het bespaart circa €200 per jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Indijk kost je zo’n €4950. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1120. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €770 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €12500. Het rendement is ong. €810 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we diverse vaak toegepaste oplossingen. In het volgende overzicht bespreken we de interessantste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Altijd een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Indijk (juni 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening of wellicht een bewuste wereld? Woning Indijk isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2125 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1275 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl ontdek je de totale prijs als je kiest voor een isolatiebedrijf in Indijk. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4350)
€735
(€5650)
€1060
(€8900)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€225
(€1600)
€315
(€3150)
Spouwmuur€210
(€725)
€490
(€2375)
€800
(€3000)
HR++ glas€205
(€2525)
€305
(€3325)
€380
(€5300)
isolatie indijk 8553

Bekende Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Indijk?

Waarom mijn woning in Indijk isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Budget Energie en Oxxio, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een prettig klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3475 en dat levert gemiddeld op €255 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Vandaar achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grote werkzaamheden als isoleren van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Hubo, Karwei, Praxis, Hornbach, Formido, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Dankzij een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot is in april 2017 opgeheven. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 25% van de verkoopprijs krijg je weer terug.
 • Randvoorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Indijk extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de status in juni 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Indijk. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Aan de hand van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Indijk wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Indijk voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Indijk. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden jou een optimaal binnenklimaat en je verbruikt minder energie. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een optimale leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen