Isolatie Spouwmuurisolatie

ISOLATIE VERGELIJKEN

De prijs per m2 spouwmuurisatie is opgebouwd uit diverse elementen. Zo hangt de prijs samen met de dikte van de spouw en het aantal te isoleren vierkante meters. Ook de conditie van de spouw, de staat van de gevel en de bereikbaarheid van de woning spelen mee in de prijs van spouwisolatie. Voordat men kan gaan isoleren dienen schades aan de gevel zoals scheuren worden gerepareerd. Vind meer informatie over de kostprijs van spouwmuurisolatie hier van isolatiekorrels, glaswol en purschuim.

Prijs spouwmuurisolatie met glaswol

Glaswol is de goedkoopste keuze wanneer u een bestaande spouwmuur wilt isoleren. Gemiddeld ligt de kostprijs tussen de euro 15 en de euro 20 per vierkante meter. Zo gebruiken isolatiebedrijven geregeld Supafil van Knauf.

Prijs van EPS parels (HR++)
Voor het isoleren van een spouwmuur gebruikt men steeds vaker EPS parels. De populariteit van deze vorm van isoleren komt doordat het ecologisch verantwoord is en een goede vullingsgraad heeft. De gemiddelde prijs per vierkante meter voor EPS parels ligt tussen de euro 20 en 25.

Spouwmuurisolatie met PUR
Pur is van alle spouwmuurisolatie soorten het beste geschikt dankzij de thermisch isolerende waard. Bovendien kan PUR gebruikt worden voor zowel smalle spouwmuren of vervuilde spouwmuren. De kostprijs van het isoleren met PUR ligt tussen de euro 25 a 30.

Terugverdientijd van spouwmuurisolatie

De terugverdientijd voor het laten isoleren van uw spouwmuur met EPS, glaswol of PUR ligt rond de 4 jaar. Afhankelijk van de oppervlakte en de gekozen isolatiematerialen kan de terugverdientijd korter dan wel langer zijn. Om daarachter te komen is het verstandig een offerte op maat te laten maken.

Subsidie voor spouwmuurisolatie
U kunt de kosten voor de investering in spouwmuurisolatie drukken door aanspraak te maken op spouwmuurisolatie premies. Op deze manier kunt u uw investering al terugverdienen binnen 2 jaar tijd.

Isolatie premie via uw netbeheerder
U kunt een vergoeding / premie ontvangen van uw netbeheerder. Deze vergoeding ligt rond de euro 6 per m2. Wanneer u hier aanspraak op wilt maken dan dienen de isolatiewerkzaamheden uitgevoerd te worden door een isolatiebedrijf en de spouw dient minimaal een dikte te hebben van 6 centimeter. Ook zult u een verklaring moeten afgeven waarin staat dat de werkzaamheden conform de eisen van de netbeheerder zijn uitgevoerd. Deze verklaring ontvangt u van het isolatiebedrijf.

Lagere BTW bij spouwmuurisolatie
Wanneer u uw woning laat isoleren door een erkend isolatiebedrijf en uw woning ouder is dan vijf jaar, dan kunt u aanspraak maken op het lage BTW tarief van 6% in plaats van 21%.

Spouwmuurisolatie subsidie via uw gemeente
Via uw gemeente kunt u ook geregeld aanspraak maken op subsidie voor spouwmuurisolatie. Uw isolatiebedrijf kan u meer informatie geven over de premie vanuit uw gemeente. Bekijk ook de mogelijkheden voor vloerisolatie en dakisolatie.