Isolatie Dearsum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Dearsum? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie buitenkant gevel en radiatorfolie kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatierevolutie.nl vind je nuttige informatie over isolatie Dearsum. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals schuimstrips en koudebruggen. Direct aan de slag? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-dearsum-8644

 • Investering snel terugverdiend
 • Minder problemen met vocht
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Minder ongedierte
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8644
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje bekijk jij de interessantste onderdelen om een woning in Dearsum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Dearsum is interessant (vanaf € 960 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €210 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven bedragen zo’n €1650 en de winst ligt rond de €205 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, chips, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Dearsum kost +/- €4500. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1140. Je energiekosten dalen flink, tot wel €780 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €12200. Het voordeel is om en nabij €890, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zien we nog enkele populaire oplossingen. In het gedeelte hieronder benoemen we de populairste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Dearsum (juni 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en een energiezuinige samenleving? Woning Dearsum isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2675 m3. Dat is dus al gauw €1450 p/jaar. Op deze website tref je de totale prijs als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Dearsum. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per type vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4200)
€765
(€7350)
€990
(€9200)
Vloerisolatie€140
(€1500)
€195
(€1550)
€335
(€2700)
Spouwmuur€385
(€850)
€640
(€2625)
€795
(€3250)
HR++ glas€190
(€2375)
€265
(€3750)
€390
(€5125)
isolatie dearsum 8644

Populaire Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Vragen voor een isolatiespecialist in Dearsum?

Waarom mijn woning in Dearsum isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Delta of Nuon, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een comfortabel wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Tevens neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3700, waarbij u een besparing realiseert van €260 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige projecten zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op deze website tref je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Hubo, Gamma, Karwei, Praxis. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Via een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pakweg een kwart van de onkosten zijn terug te vragen.
 • Het is een must dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Tevens is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Dearsum een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor meer informatie.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen dankzij woningisolatie. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Dearsum. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Geholpen door de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Dearsum wat schikt naar jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Geholpen door een warmtescan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn dubbel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Dearsum voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Dearsum. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen leiden tot een fijn en comfortabel binnenklimaat en je verbruikt minder energie. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen