Isolatie Westhem

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Westhem? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Via een investering als bijv. HR++ glas of naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Onderstaand ontdek je nuttige informatie over isolatie Westhem. We staan stil bij zaken als vloerisolatie en energie besparen tips. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-westhem-8616

 • Uitstekend rendement
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Draag bij aan een milieu
 • Interessante energiebespaarlening
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8616
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop ontdek je de interessantste methodes om je woning in Westhem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Westhem kan zeer goedkoop (ongeveer € 870 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €285 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De kosten variëren rond €2000 en het rendement ligt op zo’n €230 op jaarbasis. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Westhem kost doorgaans €5450. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €960. Het rendement is al snel €800 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12200. De winst is pakweg €940 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er nog enkele rendabele opties. Hieronder beoordelen we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een garage om van te genieten
 • Isoleren van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Westhem (februari 2024)?

Wil jij lagere energielasten en ook een energiebewuste toekomst? Woning Westhem isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2725 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €800 per jaar. Op isolatierevolutie.nl vind je de gemiddelde kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Westhem. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3100)
€885
(€5000)
€990
(€8200)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€260
(€1950)
€355
(€3050)
Spouwmuur€245
(€1550)
€450
(€1950)
€830
(€3025)
HR++ glas€205
(€2500)
€300
(€3900)
€395
(€4575)
isolatie westhem 8616

Professionele Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Westhem?

Waarom mijn woning in Westhem isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Eneco en NLE, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal wooncomfort en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3875, waarbij u een besparing realiseert van €250 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Dan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote activiteiten als isoleren van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. In de box hieronder bekijk je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Multimate, Hubo, Gamma, Formido, Karwei, Hornbach. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Mede door opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pakweg 25 procent van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Tevens geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Westhem een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, gevel of dakisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Westhem. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? D.m.v. het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Westhem wat past bij jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn enkel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Westhem voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Westhem. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren in een gezond wooncomfort en een fors lagere energierekening. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen