Isolatie Iens

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Iens? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een aantal stappen als gevelisolatie of warmtereflecterende folie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina bekijk je diverse informatie over isolatie Iens. We staan stil bij items als muren isoleren en stappenplan woningisolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-iens-8733

 • Lagere stookkosten
 • Een prettig wooncomfort
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8733
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Hierna bekijk jij de interessantste toepassingen om een woning in Iens te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Iens kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 910 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €265 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten liggen rond €1600 en je bespaart op de energierekening, tot wel €190, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Iens kost zo’n €4700. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1040. De besparing loopt op tot €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11000. Daarmee bespaar je circa €910 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0zijn er verschillende vaak toegepaste alternatieven. Hieronder vermelden we de meest rendabele opties.

 • Isolatie van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isoleren in Iens (juni 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en ook een bewuste samenleving? Woning Iens isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2500 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €975 (jaarlijks). Op deze pagina bekijk je de totale kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Iens. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- zeven jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3600)
€745
(€7050)
€1080
(€8800)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€185
(€1800)
€325
(€3000)
Spouwmuur€200
(€725)
€500
(€2400)
€855
(€3625)
HR++ glas€210
(€2050)
€265
(€4000)
€400
(€5200)
isolatie iens 8733

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Iens?

Waarom mijn woning in Iens isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Essent of Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een optimaal binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3175, waarbij u een besparing realiseert van €315 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Zo ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse investeringen als isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Hierna ontdek je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Gamma, Hornbach, Hubo, Praxis, Multimate, Karwei. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Door de ondersteuning van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet een kwart van de tarieven zijn terug te vragen.
 • De eis is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Daarnaast valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Iens een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de status in juni 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Iens. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Aan de hand van de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Iens wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, verrotte muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Iens voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Iens. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties hebben als resultaat een prettig wooncomfort en bespaart veel energie. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een optimale leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen