Isolatie Arum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Arum? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? D.m.v. een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de gevel en isolerende deuren kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Arum. Bijvoorbeeld onderwerpen als buitenmuren isoleren en Pur Isolatieplaten. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-arum-8822

 • Lagere energienota
 • Een aangename leefomgeving
 • Groene investering
 • Minder geluid van buiten
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8822
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje zie je de meest rendabele onderdelen om je woning in Arum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Arum is goedkoop (gemiddeld zo’n € 740 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €280 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De onkosten liggen rond €1875 en je bespaart al snel €260 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn glaswol, folie, steenwol, dekens. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Arum kost doorgaans €5150. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €980. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €770 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11300. Het voordeel is pakweg €890, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we meerdere aantrekkelijke oplossingen. In het volgende overzicht beschrijven we de meest interessante werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Arum (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en een energiebewuste toekomst? Woning Arum isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2450 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €850 per 12 maanden. Onderstaand calculeren we de uiteindelijke kosten zodra het laat doen door een isolatiebedrijf in Arum. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3300)
€845
(€5400)
€950
(€8700)
Vloerisolatie€140
(€1500)
€175
(€2650)
€350
(€3400)
Spouwmuur€365
(€1650)
€600
(€2675)
€840
(€3475)
HR++ glas€240
(€2800)
€280
(€3950)
€445
(€4975)
isolatie arum 8822

Populaire Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Arum?

Waarom mijn woning in Arum isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieleverancier als Delta of Nuon, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een comfortabel klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €4000 en besparen tot €340 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Zo wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden zoals gevel-, vloer of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij de betere bouwmarkt als Multimate, Hornbach, Gamma, Formido, Praxis, Karwei. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Met hulp van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pakweg 20% van de kosten kan je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Bovendien wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Arum een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is evident: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Arum. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Geholpen door onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Arum wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Arum voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Arum. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een comfortabel binnenklimaat en je verbruikt minder energie. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel wooncomfort. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen