Isolatie Hartwerd

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Hartwerd? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld vliering isoleren of isolerende kozijnen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op ons isolatie portaal vind je belangrijke informatie over isolatie Hartwerd. We zoomen in op topics als plat dak isoleren en warmtelekken. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-hartwerd-8741

 • Lagere energierekening
 • Een gezond leefklimaat
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Minder last van lawaai van straat
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8741
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand vind jij de interessantste werkzaamheden om jouw woning in Hartwerd te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Hartwerd is financieel toegankelijk (al vanaf € 760 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €280 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en flink lagere energiekosten. De kosten zijn ongeveer €1950 en de besparing op de energienota loopt op tot €235, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Hartwerd kost je zo’n €4750. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1230. Je energiekosten dalen flink, tot wel €800 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11900. Het voordeel is plusminus €920 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

0zijn er nog een aantal aantrekkelijke vormen. In de volgende paragraaf benoemen we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Altijd een warme garage
 • Schuur-isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Hartwerd (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en ook een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Hartwerd isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2975 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1150 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina calculeren we de totale prijs als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Hartwerd. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4300)
€625
(€7200)
€1070
(€9050)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€210
(€2500)
€355
(€3500)
Spouwmuur€230
(€1250)
€610
(€2000)
€930
(€3575)
HR++ glas€205
(€2725)
€260
(€3350)
€420
(€5275)
isolatie hartwerd 8741

Gangbare Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Hartwerd?

Waarom mijn woning in Hartwerd isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Delta en Qurrent, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3000, waarbij u een besparing realiseert van €255, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Daardoor wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse maatregelen zoals dak-, vloer of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. In de box hieronder vind je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Te koop bij de betere bouwmarkt als Praxis, Hornbach, Hubo, Formido, Gamma, Karwei. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Dankzij subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pakweg 25 procent van de kosten krijg je weer terug.
 • Het is een must dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Bovendien geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Hartwerd een lokaal subsidiepotje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Hartwerd. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Op basis van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Hartwerd wat schikt naar jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, gammele muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Hartwerd voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Hartwerd. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een optimaal binnenklimaat en je verbruikt minder energie. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen