Isolatie Witmarsum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Witmarsum? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een paar maatregelen als isolatie van de spouw en tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina ontdek je nuttige informatie over isolatie Witmarsum. Je komt meer te weten over zaken als isolatie van de dakkapel en stappenplan woningisolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-witmarsum-8748

 • Uitstekend rendement
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Minder vervuiling
 • Buitengeluid absorberen
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8748
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop bekijk je de meest toegepaste onderdelen om je woning in Witmarsum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, en het biedt een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Witmarsum is betaalbaar (al vanaf +/- € 830 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €285 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en bespaart veel energie. De kosten zijn gemiddeld €1925 en de besparing op de energienota loopt op tot €195 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Witmarsum kost gemiddeld €5050. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1240. Het voordeel loopt al gauw op tot €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €12800. Het voordeel is ongeveer €940 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Verder kennen we nog enkele vaak toegepaste alternatieven. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de populairste werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Altijd een warme garage
 • Isoleren van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Witmarsum (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en natuurlijk een energiezuinige maatschappij? Woning Witmarsum isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2800 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €900 per jaar. Op ons isolatie portaal berekenen we de uiteindelijke kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Witmarsum. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per soort zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3200)
€825
(€5250)
€1000
(€9850)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€250
(€1700)
€325
(€3150)
Spouwmuur€325
(€1150)
€520
(€2475)
€865
(€3175)
HR++ glas€225
(€2175)
€330
(€3125)
€440
(€5275)
isolatie witmarsum 8748

Actuele Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Vragen voor een isolatiespecialist in Witmarsum?

Waarom mijn woning in Witmarsum isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een maatschappij als Delta of Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Verder geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3700 en besparen tot €245 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Hierdoor analyseert u hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige activiteiten als isolatie van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. In de box hieronder tref je een handig overzicht van veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Praxis, Hubo, Hornbach, Karwei, Formido, Multimate. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Mede door subsidies wordt het investeren in je huis nog interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2017. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg 25% van de offerte zijn terug te vragen.
 • Het is een must de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evenzeer is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Witmarsum extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Echter, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Witmarsum. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Witmarsum wat in lijn is met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Witmarsum voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Witmarsum. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een prettig binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor de gezondheid. Onder andere via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen