Isolatie Dakisolatie

ISOLATIE VERGELIJKEN

Tijdens het koken zult u het wel hebben gemerkt. Warme lucht stijgt op. Dat is ook het geval bij woningen. Warme lucht stijgt en bij een huis wat niet is voorzien van dakisolatie verdwijnt de warmte lucht naar buiten. Dit kost u ongeveer 30% van uw stookkosten. Ontdek daarom op onze site de prijzen en mogelijkheden van dakisolatie.

Prijzen dakisolatie

Uitgaande van een gemiddeld dakoppervlak van 70 vierkante meter en een zoldervloer van ongeveer 50 m2 zijn de gemiddelde prijzen van dakisolatie als het volgt opgebouwd:

  • Binnenzijde schuin dak isoleren kost u tussen de euro 1.500 en 2.500.
  • Buitenzijde schuin dak isoleren kost u tussen de euro 3.500 en 4.500.
  • Zoldervloer isoleren kost u tussen de euro 1.000 en 2.000
  • Plat dak isoleren kost u tussen de euro 3.000 en 4.000

Bekijk de actuele prijzen voor dakisolatie
De kosten van dakisolatie variëren nogal. Het hangt onder andere af van de manier waarop uw woning kan worden geïsoleerd en de wijze waarop uw woning is gebouwd. Bent u benieuwd naar de exacte prijzen en kosten van dakisolatie, vraag dan gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan bij isolatiebedrijven in uw regio. Binnen 2 werkdagen ontvangt u van de bij ons aangesloten isolatiebedrijven gratis en vrijblijvend de prijzen voor dakisolatie. Leg deze prijzen naast elkaar en u krijgt een goed inzicht in de kosten voor het laten isoleren van uw dak. Uw besparing kan oplopen tot wel 40%.

Wat is dakisolatie?
Dakisolatie zorgt ervoor dat de warmte in uw huis blijft, warmte stijgt immers op en door het dak te isoleren kan de warmte er niet uit. Dankzij dit isolatiemateriaal kunt u flink besparen op uw stookkosten. Uw dak kan op verschillende manieren worden geïsoleerd, zo kunt u de buiten- en binnenzijde van uw dak laten isoleren maar u kunt ook de zoldervloer of plat dak laten isoleren.

Isoleren schuin dak
Isolatiebedrijven kunnen zowel de binnenkant als buitenkant van uw woning isoleren. Belangrijk is om goed isolatiemateriaal te gebruiken met een goed isolatievermogen. Wanneer de buitenkant van uw schuine dak wordt geïsoleerd dan wordt de gehele dakconstructie beschermd tegen kou en vocht. Daarom wordt deze manier van isoleren ook wel warm dak genoemd.

Isoleren plat dak
Een plat dak kan op verschillende manieren worden geïsoleerd. Zo kan het isolatiemateriaal aan de binnenkant van de dakconstructie worden geplaatst. Daarnaast kan de isolatie ook op de constructie zelf worden geplaatst, waarna men het afdekt met dakbedekking. Een derde optie is isolatiemateriaal wat rechtstreeks op het dak gelegd wordt, dit wordt vaak gedaan met daken waarop ook kan worden gelopen (dakterras).

Isoleren zoldervloer
Het isoleren van zoldervloeren gebeurt alleen wanneer de zolder niet wordt gebruikt door de bewoners. Door uw zoldervloer te isoleren hoeft u deze ruimte niet meer te isoleren, wat weer resulteert in lagere stookkosten.

Keuze isolatiemateriaal
Er zijn vele soorten isolatiemateriaal voorhanden. De keuze voor isolatiemateriaal is afhankelijk van de warmteweerstand van uw woning, ook wel RC waarde genoemd. Over het algemeen gebruikt men in Nederland de volgende isolatiematerialen:

  • EPS parels
  • PIR
  • PUR
  • Glaswol

EPS isolatiemateriaal
Dit wordt ook wel geëxpandeerd polystyreen genoemd. Deze materiaalsoort is vochtwerend en bestaat voor 98% uit ordinair lucht en voor 2% uit kunststof. Het materiaal is licht en wordt in allerlei verschillende vormen verkocht, bijvoorbeeld als isolatieparels. Het kan op diverse manieren worden geplaatst, bijvoorbeeld als isolatie-elementen in de vorm van platen die over de dakbedekking komen.

PUR isolatiemateriaal
Pur wordt ook wel Polyurethaan genoemd en is verkrijgbaar als schuim en in de vorm van isolatieplaten. PUR wordt zowel gebruikt bij platte daken als bij hellende / schuine daken. Het voordeel van PUR is dat de platen al voorzien zijn van een speciale dampremmende laag. Met PUR schuim kan het isolatiebedrijf ook direct alle naden en kieren in uw woning dichten.

PIR isolatiemateriaal
PIR staat voor Polyisocyanuraat. Deze harde isolatieplaten zijn vermoeden de beste wanneer het gaat om de isolatiewaarde (RC). Een bijkomend voordeel van dit materiaal is dat het vochtwerend en brandveilig is. Een nadeel van PIR is dat het het milieu zwaarder belast en harder is dan de andere materiaalsoorten.

Glaswol als isolatie
Glaswol kent u wellicht wel, het wordt vaak geleverd in grote rollen met geel wol en het kriebelt enorm. Deze minerale wol bestaat uit gerecycled glas en is voornamelijk geschikt voor het isoleren van zoldervloeren en schuine daken. Het is geluiddempend en heeft een goede isolatiewaarde (RC).

Dakisolatie subsidie
De regering heeft diverse regelingen lopen om het voor voordeliger te maken om uw woning te isoleren. Zo is er in 2013 een subsidiepot gelanceerd ter waarde van 300 miljoen euro voor particuliere huiseigenaren die hun woning willen laten isoleren. Bij het uitbesteden van de isolatiewerkzaamheden door een isolatiebedrijf ontvangt u bovendien een laag BTW tarief in plaats van het hoge BTW tarief van 21%. Ook kunt u bij uw eigen gemeente terecht voor eventuele lokale subsidies voor het laten isoleren van uw woning.

Een comfortabelere temperatuur
Van alle warmte die u in uw huis stookt verdwijnt grofweg 30% via uw dak, daarnaast gaat zo een 20% verloren door uw muren. Wanneer u zowel uw muren als uw dak laat isoleren dan kunt u tot 50% op uw stookkosten besparen. Daarnaast zorgen dakisolatie en muurisolatie ervoor dat er minder temperatuurwisselingen in uw huis zijn. Bekijk ook de opties voor gevelisolatie en kruipruimte isolatie.