Isolatie Wolsum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Wolsum? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Met een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas en isolerende raambekleding heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Hierna komen we met handige informatie over isolatie Wolsum. Je leest uitvoerig over topics als de spouwmuur isoleren en glaswol isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-wolsum-8774

 • Veel geld besparen
 • Een prettig klimaat in huis
 • Kies voor een beter milieu
 • Je kunt veel zelf doen
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8774
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje ontdek jij de meest populaire methodes om je woning in Wolsum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Wolsum is financieel toegankelijk (rond de € 920 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €290 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en flink lagere energiekosten. De tarieven zijn zo’n €1675 en de besparing op de energienota loopt op tot €250 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Wolsum kost om en nabij de €5250. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1120. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13400. De winst is ong. €870 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens kennen we diverse populaire uitvoeringen. In onderstaande tekst bespreken we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een garage om van te genieten
 • Isolatie van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Wolsum (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en een bewuste samenleving? Woning Wolsum isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2700 m3. Dat is dus al gauw €1175 per jaar. Hieronder tref je de totale kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Wolsum. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met 4 procent rente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3050)
€855
(€4550)
€990
(€9550)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€245
(€1700)
€335
(€2800)
Spouwmuur€310
(€1475)
€570
(€1975)
€880
(€3500)
HR++ glas€220
(€2125)
€315
(€3375)
€420
(€4500)
isolatie wolsum 8774

Populaire Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Meer weten over de isolatiespecialist in Wolsum?

Waarom mijn woning in Wolsum isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Engie en Powerpeers, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een comfortabel wooncomfort en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3800, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €225 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Hierdoor check je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende activiteiten zoals isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Hierna komen we met meer info over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Formido, Gamma, Karwei, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Door een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Plusminus een kwart van de kosten krijg je weer terug.
 • De regel is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evengoed valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Wolsum een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de status in juni 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Wolsum. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Geholpen door ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Wolsum wat aansluit op jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Wolsum voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Wolsum. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren in een aangenaam en prettig klimaat en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen