Isolatie Wommels

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Wommels? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? D.m.v. een investering als vloerisolatie of dakkapel isoleren kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Onderstaand ontdek je bruikbare informatie over isolatie Wommels. Dit kan gaan om zaken als de vloer isoleren en koudebruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-wommels-8731

 • Lagere stookkosten
 • Een optimale leefomgeving
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Je kunt klein beginnen
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8731
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl check jij de meest interessante werkzaamheden om je woning in Wommels te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Wommels is interessant (al vanaf +/- € 870 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €250 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en bespaart veel energie. De tarieven zijn ongeveer €1825 en het rendement ligt op zo’n €200 per jaar. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als icynene, glaswol, dekens, folie. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Wommels kost plusminus €4800. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1130. Het rendement is al snel €740 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11300. Het voordeel is ong. €950 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Ook noemen we allerlei mogelijke werkzaamheden. In onderstaande tekst behandelen we de meest toegepaste vormen.

 • Garage-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Wommels (juni 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een CO-2 reducerende wereld? Woning Wommels isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2200 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1100 per jaar. Hieronder vind je de verwachte kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Wommels. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4250)
€815
(€6450)
€1240
(€9600)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€280
(€2250)
€340
(€3000)
Spouwmuur€180
(€775)
€430
(€2475)
€950
(€3250)
HR++ glas€215
(€1850)
€305
(€3925)
€370
(€4525)
isolatie wommels 8731

Interessante Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Wommels?

Waarom mijn woning in Wommels isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energieleverancier als Budget Energie of NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimale leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3100, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €300 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Op die manier ontdek je waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Diepgaande investeringen zoals dak-, vloer of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. In de box hieronder komen we met nuttige informatie over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hubo, Praxis, Formido, Hornbach, Gamma, Multimate. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Door subsidies wordt je woning isoleren nog verleidelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De bekende landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Zo’n 25 procent van de kosten kan je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Ook wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Wommels een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten door te isoleren. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Wommels. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Wommels wat in lijn is met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door een warmtescan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Wommels voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Wommels. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen dragen bij aan een aangename leefomgeving en een fors lagere energierekening. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een gezond klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen