Isolatie Gauw

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Gauw? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de zolder isoleren en isolerende raambekleding worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder ontdek je bruikbare informatie over isolatie Gauw. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals radiatorfolie plaatsen en minerale wol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-gauw-8627

 • Minder energielasten
 • Een prettig klimaat in huis
 • Draag bij aan een milieu
 • Voor iedere portemonnee
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8627
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn veelal prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website bekijk je de meest interessante methodes om jouw woning in Gauw te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Gauw is voordeling (vanaf plusminus € 740 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €265 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn zo’n €1600 en het bespaart flink geld, tot wel €250 per jaar. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals glaswol, steenwol, dekens, icynene. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Gauw kost om en nabij de €5650. Doe je het zelf? Dan kost het circa €950. Het rendement is al snel €710 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12100. Het voordeel is ong. €810 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zijn er nog enkele vaak toegepaste mogelijkheden. In onderstaande tekst benoemen we de meest interessante vormen.

 • Garage isolatie: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isoleren in Gauw (juni 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en tegelijkertijd een bewuste toekomst? Woning Gauw isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2325 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1175 per jaar. Hierna ontdek je de totale prijs wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Gauw. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3250)
€625
(€5050)
€1180
(€8400)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€220
(€2100)
€310
(€3300)
Spouwmuur€240
(€1125)
€450
(€2600)
€855
(€3625)
HR++ glas€215
(€2200)
€340
(€3225)
€400
(€5000)
isolatie gauw 8627

Professionele Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Gauw?

Waarom mijn woning in Gauw isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Delta en Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een optimaal klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Ook zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3650 en dat levert gemiddeld op €205 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide acties zoals isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Onderstaand komen we met een handig overzicht van het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Hubo, Praxis, Hornbach, Formido, Multimate, Gamma. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Met hulp van subsidiemogelijkheden wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer 15 procent van de onkosten mag je terug verwachten.
 • Voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evengoed wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Misschien is er in Gauw een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor opties in juni 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Gauw. Andere opties zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van ons stappenplan creëer je een isolatieplan Gauw wat aansluit op jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, gammele muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Gauw voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Gauw. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen bieden jou een prettig klimaat in huis en veel minder stookkosten. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor de gezondheid van de bewoners. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen