Welke leidingen kan ik isoleren?

Het isoleren van de leidingen in, onder en rondom uw woning heeft vele voordelen. Door het isoleren kunt u niet alleen energie besparen maar voorkomt u ook leidingbreuken in de winter.

Wellicht denkt u: Hoe kan ik dan energie besparen? Tegenwoordig willen steeds meer woning eigenaren de leidingen weggewerkt hebben. Zij kiezen ervoor om deze weg te werken onder de vloer. Op deze manier zijn de leidingen mooi uit het zicht en hoeven er geen sleuven in de muur gemaakt te worden of leidingen over het plafond. Wat vergeten wordt is dat de temperatuur onder de vloer in de winter veel kouder is dan in huis, omdat de grond daar de buitentemperatuur opvangt.

Waar kan ik beginnen met leidingen isoleren?

De leidingen die u kunt isoleren zijn de waterleidingen en cv-leidingen. Waarom deze twee leidingen? Allereerst de cv-leiding: deze zorgt ervoor dat er warm water naar uw radiatoren gaat, wanneer deze eerst door een koude ruimte gaat verliest deze al een deel van zijn warmte. Hierdoor moet uw cv-ketel langer stoken om uw kamers te verwarmen, wat vanzelfsprekend meer energie kost. Door het isoleren van deze leidingen voorkomt u verlies van warmte in een onnodige ruimte. Vervolgens de waterleiding: voor de warm waterleidingen geldt eigenlijk hetzelfde als voor de cv leidingen. De koudwaterleidingen daarentegen beschermt u niet vanwege energiebesparing maar tegen bevriezing. Zoals eerder al aangegeven is de kruipruimte koud en neemt deze via de grond de buitentemperatuur op. Wanneer het gaat vriezen komt deze kou bij de waterleidingen en kunnen deze bevriezen.

Wie kan deze werkzaamheden uitvoeren?
Heeft u zelf niet de mogelijkheid om uw woning te isoleren, of wilt u dat deze werkzaamheden door een expert worden uitgevoerd? Neem dan contact op met een loodgieter in uw regio. Deze kan u informeren over de juiste soorten isolatie voor uw situatie. Een loodgieter beschikt ook over de juiste materialen om deze werkzaamheden snel voor u uit te voeren. Twijfel niet te lang en begin snel met isoleren. Zo voorkomt u leidingbreuken en bespaart u veel energie. Dat ziet u na verloop van tijd terug op uw energierekening. Zoek nu direct naar een isolatiespecialist in Middelburg, Den Haag of Ridderkerk.