Isolatie Ooststellingwerf

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Ooststellingwerf? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. enkele acties als isolatie van de garage of verwarmingsbuizen isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Hierna tref je bruikbare informatie over isolatie Ooststellingwerf. Bijvoorbeeld zaken als isolatie van de binnengevel en koudeval. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-ooststellingwerf-8434

 • Besparen op energienota
 • Een gezonde leefomgeving
 • Vermindering Milieu-impact
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8434
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf ontdek je de populairste onderdelen om jullie woning in Ooststellingwerf te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ooststellingwerf kan zeer goedkoop (al vanaf € 940 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €225 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten variëren rond €1950 en het bespaart circa €245 per jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, chips, EPS parels, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Ooststellingwerf kost zo’n €5400. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1020. Je energiekosten dalen flink, tot wel €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11900. Hiermee bespaar je circa €770 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we nog enkele alternatieve vormen. In het gedeelte hierna bespreken we de meest interessante opties.

 • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Ooststellingwerf (juni 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een energiebewuste samenleving? Woning Ooststellingwerf isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2100 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1025 p/jaar. Op ons isolatie portaal vind je de gemiddelde kosten zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Ooststellingwerf. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3750)
€885
(€5650)
€1090
(€9950)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€180
(€2650)
€370
(€2800)
Spouwmuur€330
(€1600)
€560
(€1900)
€935
(€3450)
HR++ glas€200
(€2625)
€340
(€3275)
€420
(€4475)
isolatie ooststellingwerf 8434

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Ooststellingwerf?

Waarom mijn woning in Ooststellingwerf isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Essent of Qurrent, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een prettig wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3450, waarbij u een besparing realiseert van €245 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Vandaar komt u erachter waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide maatregelen zoals isoleren van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Hieronder komen we met meer info over veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Multimate, Formido, Praxis, Gamma, Hubo, Hornbach. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Ooststellingwerf

Door subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Plusminus 25 procent van de onkosten krijg je weer terug.
 • De eis is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Eveneens vallen de manuren onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Ooststellingwerf extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.ooststellingwerf.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ooststellingwerf
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen door het isoleren van je woning. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Ooststellingwerf. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Geholpen door de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Ooststellingwerf wat in lijn is met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Via een warmtescan check je waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere dubbel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Ooststellingwerf voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Ooststellingwerf. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een comfortabel wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een gezonde leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen