Isolatie Koudum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Koudum? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Middels enkele acties als bijv. gevelisolatie en tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op deze website bekijk je bruikbare informatie over isolatie Koudum. We bespreken onderwerpen als de bodem isoleren en K-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-koudum-8782

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Minder storende geluiden
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8782
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn vaak goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina bekijk je de meest interessante manieren om je woning in Koudum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Koudum is aantrekkelijk (ongeveer € 840 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €240 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De onkosten bedragen zo’n €1800 en de besparing op de energienota loopt op tot €205 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Koudum kost +/- €5550. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1240. Je energiekosten dalen flink, tot wel €680 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €11000. Daarmee bespaar je circa €930 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0bestaan er allerlei vaak toegepaste oplossingen. In de volgende paragraaf bespreken we de populairste alternatieven.

 • Isoleren van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Koudum (mei 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en natuurlijk een energiebewuste wereld? Woning Koudum isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2125 m3. Dat komt neer op €925 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal komen we met de verwachte kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Koudum. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4100)
€785
(€6550)
€1050
(€9850)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€220
(€2050)
€315
(€2700)
Spouwmuur€280
(€1275)
€550
(€1950)
€900
(€3675)
HR++ glas€245
(€2825)
€270
(€3400)
€380
(€5175)
isolatie koudum 8782

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Meer weten over de isolatiespecialist in Koudum?

Waarom mijn woning in Koudum isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Delta en Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een optimaal wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Mede geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3825 en dat levert gemiddeld op €220 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Dan zie je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Diepgaande activiteiten als isoleren van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. In de box hieronder ontdek je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Formido, Multimate, Karwei, Hornbach. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: neemt geen vocht op

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Met behulp van subsidies wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is in 2017 volledig afgeschaft. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet 15% van de kosten mag je terug verwachten.
 • De richtlijn is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Bovendien geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Koudum een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Koudum. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Koudum wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Koudum voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Koudum. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen dragen bij aan een aangenaam binnenklimaat en bespaart veel energie. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een optimaal binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen