Isolatie Cornwerd

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Cornwerd? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van haalbare maatregelen als bijv. de schuur isoleren en radiatorisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Hieronder bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Cornwerd. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals isolatie van muren en spouwanker. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-cornwerd-8753

 • Lagere energierekening
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Houdt geluid tegen
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8753
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn standaard correct geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website bekijk je de populairste manieren om een woning in Cornwerd te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Cornwerd is goed te betalen (om en nabij de € 810 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €235 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en flink lagere energiekosten. De prijzen bedragen zo’n €1975 en je profiteert van een besparing tot wel €215 p/jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn steenwol, folie, dekens, icynene. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Cornwerd kost je zo’n €5550. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1090. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €11400. Dit levert op plusminus €970, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder kennen we nog meer alternatieve oplossingen. In het volgende overzicht behandelen we de meest interessante uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur-isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Cornwerd (mei 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een bewuste maatschappij? Woning Cornwerd isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2150 m3. De besparing komt neer op €1250 (jaarlijks). Hierna komen we met de kosten (bij benadering) als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Cornwerd. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per soort tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4000)
€805
(€5050)
€1130
(€9850)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€250
(€1600)
€370
(€3350)
Spouwmuur€245
(€1600)
€470
(€2500)
€870
(€3650)
HR++ glas€215
(€2250)
€315
(€3850)
€380
(€5025)
isolatie cornwerd 8753

Bekende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Cornwerd?

Waarom mijn woning in Cornwerd isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Eneco of Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een aangenaam leefklimaat en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3800 en dat bespaart tot €320 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Dan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige projecten zoals gevel-, vloer of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Hierna vind je een samenvatting van het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Hubo, Formido, Gamma, Praxis, Multimate. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Door subsidiemogelijkheden wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 25 procent van de kosten mag je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Cornwerd een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de status in mei 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief relevant voor energiebesparende maatregelen in Cornwerd. Andere opties zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Cornwerd wat strookt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, ouderwetse muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Cornwerd voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Cornwerd. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties dragen bij aan een comfortabel wooncomfort en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een gezond leefklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen