Isolatie Hindeloopen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Hindeloopen? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een aantal stappen zoals bijvoorbeeld bodemisolatie of tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal check je nuttige informatie over isolatie Hindeloopen. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de gevel en spouwanker. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-hindeloopen-8713

 • Interessante terugverdientijd
 • Geen vochtproblemen
 • Kies voor een beter milieu
 • Minder geluidsoverlast
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8713
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand tref jij de meest toegepaste onderdelen om jullie woning in Hindeloopen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Hindeloopen is voordeling (rond de € 810 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €210 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en verlaagt het energiegebruik. De tarieven zijn gemiddeld €1800 en je profiteert van een besparing tot wel €215, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Hindeloopen kost je zo’n €5650. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1200. De besparing loopt op tot €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €12400. Hiermee bespaar je circa €780, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we nog meer mogelijke mogelijkheden. Hierna praten we over de meest rendabele mogelijkheden.

 • Garage isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Hindeloopen (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten of bijdragen aan een duurzame wereld? Woning Hindeloopen isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2550 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €850 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina tref je de verwachte kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Hindeloopen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per doel tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4250)
€785
(€6800)
€980
(€9100)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€170
(€1700)
€345
(€3250)
Spouwmuur€200
(€1175)
€510
(€2425)
€820
(€3075)
HR++ glas€195
(€2950)
€270
(€3025)
€440
(€4500)
isolatie hindeloopen 8713

Populaire Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Hindeloopen?

Waarom mijn woning in Hindeloopen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Budget Energie en Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3650 en dat levert gemiddeld op €215 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Zo ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande maatregelen zoals isolatie van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je praktische info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Multimate, Hubo, Praxis, Gamma. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Dankzij een subsidie worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 15 procent van de kosten mag je terug verwachten.
 • Uitgangspunt is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Bovendien vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Hindeloopen extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Hindeloopen. Bekijk ook eens de GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Hindeloopen wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Hindeloopen voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Hindeloopen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen bieden sowieso een prettig binnenklimaat en veel lagere gaskosten. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een comfortabel wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen