Isolatie Uitwellingerga

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Uitwellingerga? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van haalbare maatregelen als HR++ glas of isolerende deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand check je uitgebreide informatie over isolatie Uitwellingerga. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als je spouwmuur isoleren en U-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-uitwellingerga-8624

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Minder last van vocht
 • Kies voor een beter milieu
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8624
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website ontdek je de meest populaire stappen om een woning in Uitwellingerga te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Uitwellingerga kan zeer goedkoop (ongeveer € 730 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €245 per jaar (prijspeil maart 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen bedragen zo’n €1975 en de winst ligt rond de €215 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Uitwellingerga kost doorgaans €5450. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1010. Je energiekosten dalen flink, tot wel €700, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11400. Het voordeel is circa €880 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens kennen we nog een aantal populaire mogelijkheden. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest populaire werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Uitwellingerga (maart 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en tegelijk een energiebewuste gemeenschap? Woning Uitwellingerga isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2300 m3. Dat is dus al gauw €1375 p/jaar. Op deze website kijken we naar de kosten (bij benadering) zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Uitwellingerga. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met 6 procent rente. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3900)
€855
(€7200)
€990
(€9150)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€205
(€2400)
€315
(€3400)
Spouwmuur€400
(€850)
€730
(€2200)
€800
(€3100)
HR++ glas€195
(€2625)
€315
(€3475)
€425
(€4950)
isolatie uitwellingerga 8624

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Uitwellingerga?

Waarom mijn woning in Uitwellingerga isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimaal leefklimaat en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3600, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €265 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan ziet u hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige klussen zoals isolatie van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Hieronder check je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Te koop bij erkende bouwmarkten als Praxis, Multimate, Hubo, Hornbach, Gamma, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Door een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Circa 25 procent van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • Het is een must dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Uitwellingerga een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen door te isoleren. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Uitwellingerga. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Middels de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Uitwellingerga wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Uitwellingerga voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Uitwellingerga. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een prettig leefklimaat en veel minder stookkosten. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen