Isolatie Blauwhuis

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Blauwhuis? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een paar maatregelen zoals isolatie van de garage en tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal lees je diverse informatie over isolatie Blauwhuis. We gaan aan de slag met thema’s als deuren isoleren en PIR isolatie. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-blauwhuis-8615

 • Een flink lagere energierekening
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Rust en comfort in huis
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8615
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn standaard solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna bekijk jij de meest rendabele toepassingen om een woning in Blauwhuis te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Blauwhuis is aantrekkelijk (om en nabij de € 910 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €275 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De onkosten bedragen zo’n €1900 en je bespaart al snel €285 p/jaar. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Blauwhuis kost ongeveer €4750. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1110. De potentiële besparing ligt op €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €12700. De winst is om en nabij €900 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook noemen we nog meer vaak toegepaste vormen. Hieronder beschrijven we de interessantste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Blauwhuis (april 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en een groenere samenleving? Woning Blauwhuis isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2500 m3. Dat komt neer op €875 op jaarbasis. Hieronder kijken we naar de verwachte kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Blauwhuis. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4200)
€745
(€7150)
€1140
(€9550)
Vloerisolatie€115
(€1450)
€215
(€2650)
€365
(€2700)
Spouwmuur€290
(€1600)
€600
(€2350)
€795
(€3125)
HR++ glas€245
(€2050)
€285
(€3375)
€415
(€4525)
isolatie blauwhuis 8615

Actuele Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Blauwhuis?

Waarom mijn woning in Blauwhuis isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een maatschappij als Essent of Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een optimaal binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3525 en dat levert gemiddeld op €275 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Hierdoor achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke klussen zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je meer info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij de betere bouwmarkt als Gamma, Hornbach, Formido, Multimate, Praxis, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Mede door subsidies wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Wat zijn de huidige mogelijkheden? Een landelijke subsidie op isolatie is niet meer van kracht. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pak ‘m beet 15% van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • De voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Daarnaast wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het kleine BTW tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Blauwhuis een subsidie of duurzaamheidslening. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Blauwhuis. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Blauwhuis wat past bij jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Blauwhuis voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Blauwhuis. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een comfortabel klimaat in huis en een fors lagere energierekening. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een prettige leefomgeving. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen