Isolatie Weststellingwerf

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Weststellingwerf? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een paar maatregelen als isolatie van de garage of isolerende kozijnen heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Weststellingwerf. We gaan aan de slag met onderwerpen als je spouwmuur isoleren en koudebruggen. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-weststellingwerf-8389

 • Snel terugverdiend
 • Een optimaal wooncomfort
 • Verantwoorde investering
 • Snel te plaatsen
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8389
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand zie je de populairste stappen om jullie woning in Weststellingwerf te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Weststellingwerf is goedkoop (vanaf ongeveer € 790 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €250 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De tarieven fluctueren rond de €1800 en je bespaart al snel €275 op jaarbasis. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als steenwol, glaswol, folie, dekens. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Weststellingwerf kost je zo’n €4450. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1210. Je energiekosten dalen flink, tot wel €720 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12800. Daarmee bespaar je circa €750 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

0onderscheiden we meerdere rendabele uitvoeringen. In het volgende overzicht beoordelen we de meest interessante vormen.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Weststellingwerf (juli 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota of wellicht een energiebewuste toekomst? Woning Weststellingwerf isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2950 m3. De besparing komt neer op €1425 op jaarbasis. Hieronder check je de hoogte van de investering zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Weststellingwerf. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4200)
€655
(€6550)
€1220
(€9600)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€260
(€1850)
€350
(€3150)
Spouwmuur€355
(€900)
€630
(€2075)
€825
(€3500)
HR++ glas€245
(€1925)
€260
(€3675)
€435
(€5200)
isolatie weststellingwerf 8389

Actuele Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Weststellingwerf?

Waarom mijn woning in Weststellingwerf isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Essent of Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een comfortabel wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3625 en dat levert gemiddeld op €330 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grootse projecten als isolatie van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. In de box hieronder vind je meer info over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hubo, Multimate, Gamma, Hornbach, Praxis, Karwei. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Weststellingwerf

Door de ondersteuning van subsidies wordt het investeren in je huis nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer 20% van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Bovendien rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Weststellingwerf een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.weststellingwerf.nl voor de status in juli 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Weststellingwerf
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Echter, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een gunstige rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Weststellingwerf. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Dankzij de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Weststellingwerf wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Op basis van een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Weststellingwerf voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Weststellingwerf. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen bieden jou een gezond klimaat in huis en zorgen voor een laag energietarief. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een comfortabel leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen