Isolatie Koufurderrige

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Koufurderrige? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Via een aantal stappen zoals spouwmuurisolatie en schuimstrips heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Hierna tref je diverse informatie over isolatie Koufurderrige. Bijvoorbeeld vraagstukken over buitenmuren isoleren en vocht in huis of vochtproblemen. Direct aan de slag? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-koufurderrige-8529

 • Flinke besparing
 • Een gezond klimaat in huis
 • Goed voor het milieu
 • Ook akoestische isolatie
 • Hogere woningwaarde

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8529
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand ontdek je de populairste stappen om een woning in Koufurderrige te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Koufurderrige is interessant (ongeveer € 880 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €205 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een fors lagere energierekening. De kosten fluctueren rond de €1650 en het bespaart circa €190 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiechape, chips, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Koufurderrige kost gemiddeld €4700. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1020. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €690 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €11500. Je profiteert van om en nabij €760 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast noemen we verscheidene aantrekkelijke oplossingen. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Koufurderrige (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en een energiebewuste samenleving? Woning Koufurderrige isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2750 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1350 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl komen we met de hoogte van de investering als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Koufurderrige. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3500)
€725
(€7000)
€1040
(€8550)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€240
(€2100)
€305
(€2700)
Spouwmuur€340
(€725)
€480
(€2175)
€950
(€3325)
HR++ glas€225
(€2450)
€275
(€3700)
€420
(€4725)
isolatie koufurderrige 8529

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

FAQ voor de isolatiespecialist in Koufurderrige?

Waarom mijn woning in Koufurderrige isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Delta en Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een prettig leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3075, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €335, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Vandaar analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Diepgaande werkzaamheden als gevel-, dak of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Onderstaand check je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Gamma, Formido, Praxis, Multimate, Hornbach, Karwei. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Door gebruik te maken van subsidies wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa een kwart van de factuur kan je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Daarnaast geldt voor arbeid het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Koufurderrige extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, gevel of vloerisolatie. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Koufurderrige. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Op basis van het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Koufurderrige wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere dubbel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Koufurderrige voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Koufurderrige. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een aangenaam klimaat in huis en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is essentieel voor de gezondheid. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen