Isolatie Schraard

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Schraard? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Via een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de vliering of isolerende deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Hieronder vind je diverse informatie over isolatie Schraard. Je leest uitvoerig over vraagstukken over de buitengevel isoleren en cellulose isolatie. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-schraard-8746

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een optimaal wooncomfort
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Reductie geluid
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8746
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn veelal prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna zie je de meest interessante manieren om jouw woning in Schraard te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Schraard is voordeling (plusminus € 960 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €240 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven zijn zo’n €1875 en je profiteert van een besparing tot wel €255 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Schraard kost plusminus €4700. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1180. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €800 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €11800. De winst is circa €980 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Verder kennen we nog een aantal aantrekkelijke werkzaamheden. In het volgende overzicht vermelden we de meest rendabele alternatieven.

 • Isolatie garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Schraard (mei 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een duurzame wereld? Woning Schraard isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2825 m3. Dat is dus al gauw €1075 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website calculeren we de totale prijs wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Schraard. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per type tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3200)
€855
(€4950)
€940
(€9550)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€225
(€2350)
€350
(€3100)
Spouwmuur€260
(€1500)
€530
(€2425)
€860
(€3600)
HR++ glas€240
(€2475)
€310
(€3700)
€435
(€5275)
isolatie schraard 8746

Gangbare Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Schraard?

Waarom mijn woning in Schraard isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Essent of Pure Energie, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3050 en dat bespaart tot €285 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Daardoor analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grootse acties als vloer-, dak of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Onderstaand vind je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Gamma, Karwei, Multimate, Hornbach, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Door de ondersteuning van (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Plusminus 15% van de factuur kan je terugvragen.
 • De voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Overigens rekenen ze voor arbeidsloon een aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Schraard een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Schraard. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Gebruikmakend van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Schraard wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Schraard voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Schraard. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren in een aangenaam wooncomfort en verlagen het energiegebruik. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een comfortabel binnenklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen