Isolatie Waaksens

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Waaksens? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een paar maatregelen zoals isolatie van binnenmuren of radiatorfolie aanbrengen kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand tref je uitgebreide informatie over isolatie Waaksens. We zoomen in op vraagstukken over isolatie buitenkant gevel en schijntocht. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-waaksens-8845

 • Lagere energierekening
 • Einde van vochtproblemen
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Kan snel aangebracht worden
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8845
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje achterhaal jij de meest populaire manieren om je woning in Waaksens te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Waaksens is goedkoop (rond de € 930 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €260 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn gemiddeld €1975 en je profiteert van een besparing tot wel €190 per jaar. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, PUR schuim, chips, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Waaksens kost ongeveer €5400. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1000. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €13100. Hiermee bespaar je om en nabij €760 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens noemen we allerlei rendabele werkzaamheden. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Waaksens (mei 2024)?

Wil jij lagere energielasten en een duurzame samenleving? Woning Waaksens isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2875 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1300 per jaar. Hierna kijken we naar de hoogte van de investering zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Waaksens. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Dak-isolatie heb je terugverdiend in zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3300)
€885
(€7200)
€1030
(€9150)
Vloerisolatie€130
(€1450)
€275
(€1550)
€370
(€3500)
Spouwmuur€215
(€1625)
€680
(€2125)
€900
(€3125)
HR++ glas€245
(€2900)
€320
(€3900)
€440
(€4875)
isolatie waaksens 8845

Bekende Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Waaksens?

Waarom mijn woning in Waaksens isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Eneco en Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Verder zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3425, waarbij u een besparing realiseert van €275 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Vandaar zie je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige activiteiten zoals isoleren van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je een samenvatting van de meest populaire soorten. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Praxis, Hornbach, Hubo, Karwei, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Dankzij een subsidie wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet een kwart van de tarieven krijg je weer terug.
 • De voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Tevens is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in Waaksens extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is evident: je kunt enorm besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Waaksens. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Op basis van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Waaksens wat matcht met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Waaksens voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Waaksens. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen leiden tot een aangenaam wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een optimaal leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen