Isolatie Stavoren

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Stavoren? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Via een isolatiemaatregel zoals isolatie binnenkant gevel of radiatorisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Onderstaand komen we met uitgebreide informatie over isolatie Stavoren. Denk aan zaken als isolatie van binnenmuren en ventilatieroosters. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-stavoren-8715

 • Uitstekend rendement
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Minder geluidsoverlast
 • Toekomstbestendig

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8715
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand check jij de aantrekkelijkste onderdelen om jullie woning in Stavoren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte beter vast, met als gevolg een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Stavoren is voordeling (vanaf ongeveer € 740 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €285 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer geeft de kou geen kans en je verbruikt minder energie. De kosten liggen rond €1725 en de besparing op de energienota loopt op tot €280 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, PUR schuim, chips, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Stavoren kost ongeveer €4450. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1150. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €760 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11700. Het voordeel is grofweg €930 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we verscheidene rendabele oplossingen. Hierna behandelen we de meest interessante uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur-isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Stavoren (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een energiebewuste toekomst? Woning Stavoren isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2875 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €875 per 12 maanden. Hierna bekijk je de totale prijs zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Stavoren. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per type vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3600)
€655
(€5350)
€980
(€9050)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€250
(€2050)
€385
(€3600)
Spouwmuur€355
(€1650)
€720
(€2000)
€845
(€3075)
HR++ glas€220
(€2175)
€330
(€3975)
€410
(€5175)
isolatie stavoren 8715

Gangbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Stavoren?

Waarom mijn woning in Stavoren isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieaanbieder als Engie en Oxxio, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een aangenaam klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3575, dat betekent een winst van 340 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse projecten zoals dak-, vloer of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Op deze pagina lees je kort & bondige info over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Multimate, Formido, Hubo, Praxis, Hornbach, Gamma. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Door te profiteren van een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Om en nabij 15 procent van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • De regel is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evenzeer wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Stavoren een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de status in juni 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Stavoren. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met ons stappenplan creëer je een isolatieplan Stavoren wat aansluit op jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Middels een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Stavoren voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Stavoren. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties hebben als resultaat een prettig leefklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal de gezondheid. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen