Isolatie Nijhuizum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Nijhuizum? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld plat dak isoleren of radiatorisolatie kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Hierna vind je waardevolle informatie over isolatie Nijhuizum. We bespreken thema’s als tochtwering en Pur Isolatieplaten. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-nijhuizum-8775

 • Veel minder betalen voor energie
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Groene investering
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8775
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand zie je de meest populaire stappen om jouw woning in Nijhuizum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Nijhuizum kan zeer goedkoop beginnend bij € 910 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €295 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De tarieven zijn gemiddeld €1825 en de besparing op de energienota loopt op tot €190 per jaar. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Nijhuizum kost plusminus €4650. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1120. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €800, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12200. Daarmee bespaar je grofweg €850 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

0zien we verschillende mogelijke oplossingen. Hieronder beoordelen we de meest rendabele vormen.

 • Isoleren garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Nijhuizum (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten of wellicht een energiebewuste maatschappij? Woning Nijhuizum isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2350 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1475 p/jaar. Hierna berekenen we de totale prijs wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Nijhuizum. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3050)
€595
(€7300)
€1210
(€9150)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€180
(€2350)
€375
(€3500)
Spouwmuur€390
(€725)
€660
(€2125)
€780
(€3475)
HR++ glas€195
(€2800)
€320
(€4125)
€355
(€5325)
isolatie nijhuizum 8775

Professionele Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Nijhuizum?

Waarom mijn woning in Nijhuizum isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Essent en Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een optimaal wooncomfort en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Tevens zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3750, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €340 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Vandaar zie je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige projecten zoals isolatie van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Hieronder ontdek je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Te koop bij erkende bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Karwei, Gamma, Praxis, Formido. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Met hulp van (regionale) subsidies wordt een huis isoleren uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De subsidieregeling op landelijk niveau is in april 2017 opgeheven. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Plusminus 15 procent van de tarieven mag je terugvragen.
 • De regel is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Bovendien is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Nijhuizum een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor opties in juli 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar let op, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Nijhuizum. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Nijhuizum wat conformeert aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Nijhuizum voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Nijhuizum. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een optimaal klimaat in huis en veel minder stookkosten. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen