Isolatie Poppenwier

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Poppenwier? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een aantal stappen zoals bijvoorbeeld bodemisolatie en tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl ontdek je belangrijke informatie over isolatie Poppenwier. Dit kan gaan om onderwerpen als spouwmuren isoleren en koudebruggen. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-poppenwier-9013

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Erkende uitvoerders

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode9013
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje tref je de aantrekkelijkste methodes om jouw woning in Poppenwier te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Poppenwier kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 990 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €265 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en een fors lagere energierekening. De kosten fluctueren rond de €1700 en het bespaart circa €225 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Poppenwier kost zo’n €5050. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €980. Het rendement is al snel €730 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €11600. Dit levert op grofweg €950 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Verder onderscheiden we allerlei interessante uitvoeringen. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest populaire werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Poppenwier (juni 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een energiebewuste gemeenschap? Woning Poppenwier isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2875 m3. De besparing komt neer op €1075 per 12 maanden. Hieronder tref je de totale kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Poppenwier. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3900)
€655
(€4800)
€980
(€9600)
Vloerisolatie€145
(€1350)
€240
(€1650)
€400
(€3450)
Spouwmuur€390
(€1400)
€550
(€1900)
€910
(€3000)
HR++ glas€205
(€2275)
€310
(€3925)
€350
(€4950)
isolatie poppenwier 9013

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Poppenwier?

Waarom mijn woning in Poppenwier isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Energiedirect of Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3350 en dat levert gemiddeld op €215 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op die manier ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke maatregelen zoals vloer-, dak of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. In de box hieronder check je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Karwei, Gamma, Hornbach, Hubo, Formido. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Door gebruik te maken van een subsidie wordt je woning isoleren nog verleidelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Om en nabij 20 procent van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • De eis is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Poppenwier extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Poppenwier. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Poppenwier wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, gammele muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Poppenwier voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Poppenwier. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen hebben als resultaat een comfortabele leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een prettig klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen