Isolatie Easterwierrum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Easterwierrum? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een isolatiemaatregel zoals isolatie van de schuur en isolatie van deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Hierna vind je waardevolle informatie over isolatie Easterwierrum. Denk aan onderwerpen als tochtbanden en subsidie Isolatie juli 2024. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-easterwierrum-9021

 • De energienota gaat omlaag
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • CO2 uitstoot beperken
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode9021
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina ontdek je de interessantste toepassingen om jouw woning in Easterwierrum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Easterwierrum is goedkoop (al vanaf € 730 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €185 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn zo’n €1925 en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Easterwierrum kost doorgaans €5750. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1030. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €770 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12900. Hiermee bespaar je zo’n €810, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

0zijn er nog meer mogelijke mogelijkheden. In onderstaande tekst benoemen we de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Easterwierrum (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en ook een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Easterwierrum isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2325 m3. De besparing komt neer op €1250 op jaarbasis. Op deze website calculeren we de kosten (bij benadering) als je kiest voor een isolatiebedrijf in Easterwierrum. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3850)
€595
(€4600)
€1000
(€8150)
Vloerisolatie€130
(€1450)
€210
(€1650)
€345
(€2850)
Spouwmuur€385
(€1650)
€550
(€1975)
€835
(€3075)
HR++ glas€230
(€2375)
€320
(€3125)
€370
(€5175)
isolatie easterwierrum 9021

Bekende Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Vragen voor een isolatiespecialist in Easterwierrum?

Waarom mijn woning in Easterwierrum isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Engie of Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een optimaal binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Mede zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3350 en dat levert gemiddeld op €270 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke werkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Hierna ontdek je een handig overzicht van het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Hubo, Formido, Karwei, Gamma. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Mede door een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pakweg 20% van de offerte kan je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Easterwierrum een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de status in juli 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Easterwierrum. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Aan de hand van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Easterwierrum wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen. Onder andere enkel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Easterwierrum voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Easterwierrum. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen dragen bij aan een optimaal wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal binnenklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen