Isolatie Workum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Workum? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een aantal stappen zoals binnenmuren isoleren en isolatie van verwarmingsbuizen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder komen we met diverse informatie over isolatie Workum. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals radiatorfolie aanbrengen en spuitisolatie. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-workum-8711

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Weinig last meer van vocht
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8711
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website achterhaal jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om je woning in Workum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Workum is goedkoop (vanaf € 900 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €185 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven liggen rond €1975 en je bespaart al snel €195 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, chips, EPS parels, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Workum kost ongeveer €5800. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1080. Je energiekosten dalen flink, tot wel €820 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €12200. De winst is ong. €760, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

0bestaan er nog een aantal aantrekkelijke oplossingen. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Workum (juni 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten of wellicht een groenere wereld? Woning Workum isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2925 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1025 per jaar. Onderstaand check je de totale kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Workum. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3950)
€705
(€6800)
€1060
(€9950)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€245
(€1750)
€335
(€3600)
Spouwmuur€190
(€1625)
€650
(€1950)
€905
(€3200)
HR++ glas€200
(€2000)
€335
(€3025)
€370
(€5175)
isolatie workum 8711

Populaire Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Vragen voor een isolatiespecialist in Workum?

Waarom mijn woning in Workum isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Qurrent, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een aangenaam binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3475 en besparen tot €305 per jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige projecten zoals dak-, gevel of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Hieronder bekijk je een samenvatting van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Gamma, Praxis, Multimate, Karwei, Formido, Hornbach. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: is erg brandbaar

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Door een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is in april 2017 opgeheven. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pak ‘m beet een kwart van de offerte kan je terugvorderen.
 • De eis is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evenzeer valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Workum een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is duidelijk: je kunt fors besparen door het isoleren van je woning. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Workum. Bekijk ook eens de Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Via onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Workum wat schikt naar jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Onder andere dun (tochtig) glas, verrotte muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Workum voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Workum. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een aangename warme woning en zorgen voor een laag energietarief. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een gezond klimaat in huis. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen