Isolatie Pingjum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Pingjum? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de vliering of isolerende kozijnen en deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hierna tref je uitgebreide informatie over isolatie Pingjum. We gaan aan de slag met items als tussenwanden isoleren en glaswol isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-pingjum-8749

 • Veel geld besparen
 • Bescherm tegen vocht
 • Vermindering Milieu-impact
 • Beperking geluiden van buiten
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8749
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn standaard prima geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna achterhaal jij de populairste werkzaamheden om jouw woning in Pingjum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Pingjum is goedkoop beginnend bij € 770 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De prijzen zijn gemiddeld €1975 en de besparing loopt op tot €230 per jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, isolatiechape, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Pingjum kost +/- €5200. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1090. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €780 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12200. Daarmee bespaar je grofweg €780 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0bestaan er diverse rendabele opties. In het volgende overzicht bediscussiëren we de populairste mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere woning

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Pingjum (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en ook een energiebewuste gemeenschap? Woning Pingjum isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2575 m3. De besparing komt neer op €875 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal kijken we naar de uiteindelijke kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Pingjum. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie heb je terugverdiend in acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per doel tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3250)
€615
(€5800)
€1230
(€8350)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€250
(€1900)
€400
(€3500)
Spouwmuur€230
(€1625)
€500
(€2150)
€935
(€3300)
HR++ glas€225
(€2550)
€260
(€3575)
€405
(€5050)
isolatie pingjum 8749

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

FAQ voor de isolatiespecialist in Pingjum?

Waarom mijn woning in Pingjum isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Delta of Powerpeers, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3550 en geeft een besparing van €300 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan check je hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige activiteiten als isoleren van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op deze pagina ontdek je een samenvatting van het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Karwei, Hubo, Formido, Praxis, Hornbach, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Door een subsidie worden investeringen in de woning zeker leuker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg 15 procent van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Daarnaast valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Pingjum extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor opties in mei 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Pingjum. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door middel van ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Pingjum wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Pingjum voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Pingjum. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen hebben als resultaat een optimaal binnenklimaat en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen