Isolatie Lollum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Lollum? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een isolatiemaatregel als spouwmuren isoleren of isolerende kozijnen en deuren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina ontdek je waardevolle informatie over isolatie Lollum. We zoomen in op zaken als isolatie van muren en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-lollum-8823

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Weinig last meer van vocht
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8823
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een goed energielabel zijn goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website vind jij de aantrekkelijkste manieren om jouw woning in Lollum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Lollum is aantrekkelijk (gemiddeld zo’n € 850 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €280 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en je verbruikt minder energie. De prijzen zijn ongeveer €1800 en je bespaart al snel €235 p/jaar. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Lollum kost doorgaans €5700. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €960. Het rendement is al snel €870 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11000. Je profiteert van plusminus €850 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

0bestaan er allerlei interessante mogelijkheden. Hierna vermelden we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Lollum (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten of een bewuste toekomst? Woning Lollum isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2725 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1175 per jaar. Op ons isolatie portaal vind je de gemiddelde kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Lollum. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Dakisolatie heb je terugverdiend in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3150)
€605
(€7050)
€980
(€9200)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€280
(€1800)
€315
(€3250)
Spouwmuur€315
(€925)
€500
(€2425)
€880
(€3600)
HR++ glas€220
(€2975)
€320
(€3975)
€435
(€4425)
isolatie lollum 8823

Plaatsen in de omgeving:

Erkende Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

FAQ voor de isolatiespecialist in Lollum?

Waarom mijn woning in Lollum isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een maatschappij als Engie of NLE, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3650, dat betekent een winst van 235, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan analyseer je wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Grote investeringen zoals isoleren van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Op deze pagina vind je kort & bondige info over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Hubo, Formido, Gamma, Hornbach, Praxis, Karwei. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Met hulp van opties voor subsidie wordt een huis isoleren interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa 20 procent van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • Randvoorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Eveneens geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Lollum een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de status in juni 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Lollum. Ook interessant is de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Geholpen door ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Lollum wat overeenstemt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Op basis van een warmtescan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen. Onder andere geen HR++ glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Lollum voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Lollum. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen leiden tot een warm en comfortabel huis en bespaart veel energie. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen