Isolatie Exmorra

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Exmorra? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie en isolatie van verwarmingsbuizen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op deze website komen we met diverse informatie over isolatie Exmorra. We zoomen in op zaken als radiatorfolie aanbrengen en houtwol isolatie. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-exmorra-8759

 • Supersnel terugverdient
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Stiller in de woning
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8759
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina check jij de meest toegepaste acties om je woning in Exmorra te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Exmorra is betaalbaar beginnend bij € 730 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €225 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven variëren rond €1825 en je profiteert van een besparing tot wel €235 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Exmorra kost ongeveer €4750. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1140. Je energiekosten dalen flink, tot wel €840 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11200. Dit levert op grofweg €930 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook noemen we nog meer interessante opties. In onderstaande tekst praten we over de populairste alternatieven.

 • Isolatie garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Exmorra (mei 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en uiteraard een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Exmorra isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2325 m3. Dat komt neer op €1075 op jaarbasis. Op deze website bekijk je de uiteindelijke kosten zodra het laat doen door een isolatiebedrijf in Exmorra. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3050)
€775
(€4500)
€1180
(€8450)
Vloerisolatie€150
(€1200)
€180
(€1550)
€310
(€3350)
Spouwmuur€245
(€1225)
€690
(€2075)
€850
(€3450)
HR++ glas€240
(€2525)
€295
(€4025)
€415
(€5300)
isolatie exmorra 8759

Actuele Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Exmorra?

Waarom mijn woning in Exmorra isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Energiedirect of Qurrent, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een gezond wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3600 en besparen tot €350 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Daardoor komt u erachter wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke activiteiten als isolatie van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. In de box hieronder komen we met nuttige informatie over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Gamma, Praxis, Hornbach, Hubo, Karwei, Multimate. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Met hulp van een subsidie wordt woningisolatie nog uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Zo’n een kwart van de onkosten kan je terugvorderen.
 • De eis is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evenzeer valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Exmorra een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor opties in mei 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is evident: je kunt fors besparen dankzij woningisolatie. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Exmorra. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Dankzij tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Exmorra wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Met een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Exmorra voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Exmorra. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een comfortabel klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een optimaal klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen