Isolatie Scharnegoutum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Scharnegoutum? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Middels een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de vliering of isolerende raambekleding kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina check je uitgebreide informatie over isolatie Scharnegoutum. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals isolerende kozijnen en XPS Isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-scharnegoutum-8629

 • Minder energielasten
 • Minder last van vocht
 • U stoot minder CO2 uit
 • Speciale groene leningen
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8629
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf vind jij de meest populaire methodes om een woning in Scharnegoutum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Scharnegoutum is goed te betalen (al vanaf € 770 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €260 op jaarbasis (kosten maart 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en een significant lagere energierekening. De kosten variëren rond €1850 en het bespaart circa €220 p/jaar. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Scharnegoutum kost doorgaans €5000. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1220. Het rendement is al snel €700 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €11600. De winst is om en nabij €990, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder zien we verscheidene rendabele uitvoeringen. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest interessante opties.

 • Garage isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Scharnegoutum (maart 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en een duurzame samenleving? Woning Scharnegoutum isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2850 m3. Dat is dus al gauw €1325 (jaarlijks). Onderstaand check je de uiteindelijke kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Scharnegoutum. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3250)
€625
(€5650)
€1130
(€8050)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€260
(€2350)
€345
(€3450)
Spouwmuur€175
(€1300)
€480
(€2200)
€780
(€3525)
HR++ glas€200
(€2500)
€260
(€3375)
€435
(€4500)
isolatie scharnegoutum 8629

Gangbare Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Scharnegoutum?

Waarom mijn woning in Scharnegoutum isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Delta en Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een prettig leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3975 en dat levert gemiddeld op €350 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Daardoor ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige maatregelen zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. In de box hieronder komen we met meer info over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Praxis, Multimate, Hubo, Karwei, Hornbach, Gamma. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Door de ondersteuning van een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Plusminus een kwart van de kosten mag je terugvragen.
 • De conditie is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Overigens rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Scharnegoutum een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor meer informatie.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen dankzij woningisolatie. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Scharnegoutum. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Scharnegoutum wat matcht met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Onder andere dun (tochtig) glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Scharnegoutum voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Scharnegoutum. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen bieden sowieso een aangename warme woning en verlagen het energiegebruik. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een comfortabel leefklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen