Isolatie Schettens

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Schettens? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals de schuur isoleren en schuimstrips kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal ontdek je waardevolle informatie over isolatie Schettens. We zoomen in op items als schuimstrips en houten vloer isoleren. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-schettens-8744

 • Lagere energiekosten
 • Minder problemen met vocht
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Weinig geluid in de woning
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8744
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand ontdek je de meest interessante onderdelen om een woning in Schettens te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Schettens is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 980 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De kosten fluctueren rond de €1725 en het resultaat is zo’n €220 p/jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als icynene, dekens, steenwol, glaswol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Schettens kost doorgaans €5850. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1210. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €13200. Het voordeel is ongeveer €880 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we meerdere vaak toegepaste uitvoeringen. In het volgende overzicht bespreken we de meest toegepaste opties.

 • Garage-isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Schettens (mei 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en natuurlijk een energiezuinige samenleving? Woning Schettens isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2450 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1450 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal calculeren we de totale kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Schettens. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3950)
€765
(€6800)
€930
(€9600)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€230
(€2400)
€305
(€3300)
Spouwmuur€385
(€1100)
€630
(€2275)
€830
(€3025)
HR++ glas€245
(€2500)
€290
(€3225)
€430
(€5275)
isolatie schettens 8744

Erkende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Schettens?

Waarom mijn woning in Schettens isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Essent of Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettig klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3775 en besparen tot €235 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige werkzaamheden zoals isolatie van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op deze website ontdek je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Karwei, Gamma, Multimate, Hornbach, Formido, Praxis. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: geen opname van vocht

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Door gebruik te maken van subsidies wordt woningisolatie nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Zo’n een kwart van de factuur zijn terug te vragen.
 • Een voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Overigens geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Schettens een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij woningisolatie. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Schettens. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Schettens wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Schettens voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Schettens. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een comfortabel leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een prettig binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen