Isolatie Regio Zuid-Holland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Zuid-Holland? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld de kruipruimte isoleren en tochtprofielen kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website lees je nuttige informatie over isolatie Zuid-Holland. We zoomen in op items als tochtbanden en minerale wol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-zuid-holland-zuid-holland

  • Aantrekkelijk rendement
  • Minder problemen met vocht
  • Vermindering Milieu-impact
  • Minder ongedierte
  • Woningwaarde zal stijgen

Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal solide geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl tref je de populairste onderdelen om jouw woning in Zuid-Holland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Zuid-Holland is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 930 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €280 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel minder stookkosten. De kosten zijn gemiddeld €1900 en het resultaat is zo’n €210 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, EPS parels, PUR schuim, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Zuid-Holland kost ongeveer €4450. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1020. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €770 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11300. De winst is ong. €840 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Verder onderscheiden we nog meer vaak toegepaste vormen. In het volgende overzicht beoordelen we de meest toegepaste uitvoeringen.

  • Isolatie garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
  • Isoleren van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
  • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
  • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
  • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!

Bekijk de mogelijkheden in de regio Alblasserdam, Albrandswaard, Alphen aan den Rijn, Barendrecht, Binnenmaas, Bodegraven-Reeuwijk, Brielle, Capelle aan den IJssel, Cromstrijen, Delft, Den Haag, Dordrecht, Giessenlanden, Goeree-Overflakkee, Gorinchem, Gouda, Hardinxveld-Giessendam, Hellevoetsluis, Hendrik-Ido-Ambacht, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Korendijk, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Lansingerland, Leerdam, Leiden, Leiderdorp, Leidschendam-Voorburg, Lisse, Maassluis, Midden-Delfland, Molenwaard, Nieuwkoop, Nissewaard, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Oud-Beijerland, Papendrecht, Pijnacker-Nootdorp, Ridderkerk, Rijswijk, Rotterdam, Schiedam, Sliedrecht, Strijen, Teylingen, Vlaardingen, Voorschoten, Waddinxveen, Wassenaar, Westland, Westvoorne, Zederik, Zoetermeer, Zoeterwoude, Zwijndrecht.