Isolatie Leerdam

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Leerdam? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een paar maatregelen zoals isolatie van de spouw en warmtereflecterende folie kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op deze pagina vind je diverse informatie over isolatie Leerdam. Je komt meer te weten over items als isolerende deuren en steenwol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-leerdam-4141

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een gezond binnenklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeerdam
Postcode4141
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€144,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf vind jij de meest populaire acties om je woning in Leerdam te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Leerdam is goedkoop (vanaf € 770 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €240 op jaarbasis (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven zijn ongeveer €1975 en het bespaart circa €230 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals steenwol, icynene, dekens, folie. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Leerdam kost je zo’n €5700. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1170. Het rendement is al snel €690, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €13400. Het rendement is zo’n €790 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we diverse rendabele oplossingen. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Leerdam (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en een energiebewuste wereld? Woning Leerdam isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2300 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €925 (jaarlijks). Onderstaand ontdek je de uiteindelijke kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Leerdam. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3750)
€865
(€5600)
€1140
(€9650)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€230
(€2450)
€330
(€3200)
Spouwmuur€275
(€1400)
€450
(€2750)
€920
(€3150)
HR++ glas€220
(€2450)
€285
(€3475)
€360
(€5250)
isolatie leerdam 4141

Plaatsen in de omgeving:

Professionele Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Leerdam?

Waarom mijn woning in Leerdam isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een maatschappij als Greenchoice of Powerpeers, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een comfortabel wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3950 en geeft een besparing van €275 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Op die manier achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke werkzaamheden zoals isolatie van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Hierna komen we met praktische info over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Praxis, Formido, Hubo, Gamma, Karwei, Multimate. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leerdam

Door subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Ongeveer 20% van de factuur kan je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijk is er in Leerdam extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.leerdam.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leerdam
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, vloer of gevelisolatie. Echter, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Leerdam. Bekijk ook eens Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Leerdam wat schikt naar jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Geholpen door een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, gammele muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Leerdam voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Leerdam. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren in een aangenaam wooncomfort en veel minder stookkosten. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een optimale leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen