Isolatie Lisse

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Lisse? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Middels een aantal stappen zoals bijvoorbeeld dakisolatie of tochtstrips of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand check je nuttige informatie over isolatie Lisse. We zoomen in op thema’s als radiatorfolie plaatsen en ventilatie. Meteen besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-lisse-2161

 • Veel minder betalen voor energie
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Je kunt veel zelf doen
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLisse
Postcode2161
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh2920 kWh
Gemiddelde energierekening€144,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf vind jij de interessantste manieren om een woning in Lisse te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Lisse is interessant (om en nabij de € 850 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €250 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten fluctueren rond de €1975 en de besparing loopt op tot €285 per jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Lisse kost plusminus €5150. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1100. De besparing loopt op tot €870, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11200. Daarmee bespaar je om en nabij €910 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we verscheidene mogelijke opties. In het volgende overzicht bespreken we de meest rendabele alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur-isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Lisse (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en natuurlijk een energiezuinige gemeenschap? Woning Lisse isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2600 m3. De besparing komt neer op €1100 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de totale kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Lisse. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dak-isolatie heb je terugverdiend in acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4300)
€655
(€5950)
€920
(€8050)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€260
(€2350)
€335
(€3050)
Spouwmuur€355
(€900)
€730
(€2675)
€845
(€3575)
HR++ glas€240
(€2350)
€325
(€4075)
€415
(€4475)
isolatie lisse 2161

Professionele Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Lisse?

Waarom mijn woning in Lisse isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energiebedrijf als Essent en Nuon, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3950 en geeft een besparing van €225 per jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op basis daarvan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grootse klussen als isoleren van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. In de box hieronder vind je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Karwei, Formido, Multimate, Hornbach, Hubo, Praxis. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Lisse

Mede door opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Grofweg 25 procent van de kosten kan je terugvragen.
 • De richtlijn is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijk is er in Lisse een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.lisse.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Lisse
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met vloer-, dak of gevelisolatie. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Lisse. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? D.m.v. tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Lisse wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Lisse voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Lisse. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen leiden tot een prettige leefomgeving en structureel lagere energielasten. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen