Isolatie Ridderkerk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Ridderkerk? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Met een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld bodemisolatie of isolerende raambekleding kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand komen we met bruikbare informatie over isolatie Ridderkerk. Je leest uitvoerig over topics als isolerende raambekleding en purschuim. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-ridderkerk-2981

 • Lagere maandlasten
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRidderkerk
Postcode2981
Netnummer0180 (+31180)
Gasverbruik M31130 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl check je de aantrekkelijkste onderdelen om je woning in Ridderkerk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Ridderkerk is aantrekkelijk (al vanaf € 990 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €245 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn zo’n €1850 en je bespaart al snel €205 per jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Ridderkerk kost plusminus €5550. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1120. Je energiekosten dalen flink, tot wel €710 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12900. Hiermee bespaar je plusminus €800 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we verschillende alternatieve werkzaamheden. In het volgende overzicht benoemen we de meest populaire uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Ridderkerk (april 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten of een duurzame toekomst? Woning Ridderkerk isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2700 m3. De besparing komt neer op €950 per jaar. Onderstaand berekenen we de hoogte van de investering in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Ridderkerk. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3850)
€795
(€6100)
€970
(€8000)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€210
(€2300)
€385
(€3050)
Spouwmuur€380
(€1650)
€600
(€2100)
€895
(€3575)
HR++ glas€205
(€2250)
€305
(€3225)
€420
(€5225)
isolatie ridderkerk 2981

Gangbare Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Ridderkerk?

Waarom mijn woning in Ridderkerk isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieleverancier als Greenchoice en Qurrent, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3175 en geeft een besparing van €340, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Dan ontdek je waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige klussen als isolatie van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Op deze pagina vind je nuttige informatie over het huidige assortiment. Te koop bij populaire bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Multimate, Gamma, Praxis, Formido. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Ridderkerk

Door gebruik te maken van opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 25% van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • De regel is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Bovendien is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Ridderkerk een subsidie of duurzaamheidslening. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.ridderkerk.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ridderkerk
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen door het isoleren van je woning. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Ridderkerk. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Op basis van het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Ridderkerk wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Via een warmtescan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Ridderkerk voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Ridderkerk. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen leiden tot een optimale leefomgeving en bespaart veel energie. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen