Isolatie Barendrecht

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Barendrecht? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Via haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de schuur en isolatie van verwarmingsbuizen kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Hierna check je nuttige informatie over isolatie Barendrecht. Je kunt denken aan vraagstukken over isolatie van de spouw en soorten isolatiewaarden. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-barendrecht-2991

 • Een flink lagere energierekening
 • Een prettig klimaat in huis
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Een warmere én stillere woning
 • Hogere woningwaarde

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBarendrecht
Postcode2991
Netnummer0180 (+31180)
Gasverbruik M31180 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop check jij de populairste methodes om jouw woning in Barendrecht te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Barendrecht is aantrekkelijk (plusminus € 790 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €215 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en flink lagere energiekosten. De kosten variëren rond €1775 en het bespaart circa €230, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Barendrecht kost gemiddeld €5100. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1020. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €770 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11200. Het voordeel is plusminus €870, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder zijn er nog meer populaire vormen. In onderstaande tekst beoordelen we de meest rendabele opties.

 • Garage isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Barendrecht (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten of een duurzame maatschappij? Woning Barendrecht isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2450 m3. De besparing komt neer op €1200 per jaar. Op deze website check je de uiteindelijke kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Barendrecht. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4350)
€625
(€6850)
€1240
(€8700)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€280
(€2350)
€370
(€3200)
Spouwmuur€230
(€1400)
€510
(€2650)
€795
(€3550)
HR++ glas€205
(€2275)
€330
(€3650)
€350
(€5350)
isolatie barendrecht 2991

Populaire Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Barendrecht?

Waarom mijn woning in Barendrecht isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Energiedirect en Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezond binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Ook geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3650, waarbij u een besparing realiseert van €310 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op die manier ziet u hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige acties als isolatie van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op deze pagina tref je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Praxis, Formido, Multimate, Hornbach, Hubo. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Barendrecht

Dankzij subsidies wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Circa een kwart van de tarieven krijg je weer terug.
 • De regel is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evenzeer wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Barendrecht een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.barendrecht.nl voor de huidige regeleing.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Barendrecht
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een unieke lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Barendrecht. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Barendrecht wat schikt naar jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Barendrecht voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Barendrecht. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen dragen bij aan een gezond binnenklimaat en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een comfortabel binnenklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen